UPIT PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA / Dobronić je dan prije početka štrajka poslao dopis svim sudovima, evo što ga je žurno zanimalo...

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Na upit o tome zašto je tražio te podatke, predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić je rekao da ne želi ništa govoriti dok traje štrajk

30.6.2023.
20:26
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Štrajk pravosudnih službenika traje od 5. lipnja, a dan prije početka štrajka predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić poslao dopise Visokom trgovačkom sudu, Visokom upravnom sudu, Visokom prekršajnom sudu, Visokom kaznenom sudu te svim županijskim sudovima tražeći žurni odgovor na njegov upit.

A upit se odnosio upravo na službenike i namještenike u sudovima koji su se spremali krenuti u štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆU GLEDAŠ LI? /

Žestoke poruke štrajkaša na Markovu trgu, brutalni zvižduci Vladi: 'Nećete nas slomiti!', 'Sram ih bilo!'

Image
PLENKOVIĆU GLEDAŠ LI? /

Žestoke poruke štrajkaša na Markovu trgu, brutalni zvižduci Vladi: 'Nećete nas slomiti!', 'Sram ih bilo!'

Broj službenika, plaće, nepopunjena radna mjesta...

"U svrhu prikupljanja podataka o službenicima i namještenicima u sudovima u Republici Hrvatskoj koji se odnosi na podatke o prestanku službe, broju nepopunjenih radnih mjesta i iznosu neto plaće pojedinih kategorija zaposlenika, molimo dostavu zatraženih podataka pri čemu se predsjednici visokih i županijskih sudova prikupiti i objediniti podatke od nižih sudova te iste dostaviti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske", stoji u Dobronićevom upitu sudovima.

Dobronić je, kako doznaje Danas.hr, zatražio podatak o broju službenika i namještenika kojima je prestao radni odnos na sudu počevši od 1. siječnja 2022. do danas, koliko je nepopunjenih radnih mjesta službenika (uključujući sudske savjetnike svih kategorija) i namještenika na dan 29. lipanj 2023. a tražio je i podake o iznosu neto plaće (bez dodatka na staž) za radna mjesta sudskog zapisničara, sudskog upisničara, zemljišno-knjižnog referenta te sudskog savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi govoriti o tome dok traje štrajk

Sve to Dobronić je zatražio tražeći da mu se odgovori žurno, u roku jednog dana.

Na upit Danas.hr-a o tome zašto je tražio te podatke, Dobronić je rekao da ne želi ništa govoriti dok traje štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, inače, ranije upozoravao na loše stanje u sudstvu pozvivajući Vladu da poveća plaće službenicima i namještenicima.

POGLEDAJTE VIDEO: Sindikalisti nakon sastanka s Ministarstvom ne odustaju od štrajka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo