PLENKOVIĆU GLEDAŠ LI? / Žestoke poruke štrajkaša na Markovu trgu, brutalni zvižduci Vladi: 'Nećete nas slomiti!', 'Sram ih bilo!'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell

Organizirana povorka krenut će s Trga bana Josipa Jelačića, prolaziti Radićevom ulicom, Zakmardijevim stubama, Šetalištem Josipa Jurja Strossmayera, Ulicom Dverce i Ćirilometodskom ulicom

30.6.2023.
10:14
Slaven Branislav Babic/Pixsell
VOYO logo

Danas se na Trgu sv. Marka održava mirni prosvjed Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN) u sklopu štrajka koji je započeo 5. lipnja s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa njihovih članova, piše N1.

Organizirana povorka krenula je s Trga bana Josipa Jelačića, prolaziti Radićevom ulicom, Zakmardijevim stubama, Šetalištem Josipa Jurja Strossmayera, Ulicom Dverce i Ćirilometodskom ulicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OČEKUJEMO VELIK ODAZIV' /

Sudski djelatnici izlaze na ulice: Nisu dobili ponudu, u petak će prosvjedovati na Markovu trgu

Image
'OČEKUJEMO VELIK ODAZIV' /

Sudski djelatnici izlaze na ulice: Nisu dobili ponudu, u petak će prosvjedovati na Markovu trgu

"Naši zahtjevi su jednostavni: tražimo povećanje plaće i reguliranje kolektivnog pregovaranja. Vlada RH htjela je svim silama zaustaviti taj štrajk, pa je tužila SDLSN RH. Županijski sud u Zagrebu presudio je da je štrajk zakonit, a takvu je presudu potvrdio i najviši sud u Republici Hrvatskoj – Vrhovni sud RH. Vrhovni sud presudio je da je zakonit i naš zahtjev, istican još u postupku mirenja s Vladom RH, za reguliranjem kolektivnog pregovaranja. No, poslodavac – Vlada RH i četvrti tjedan štrajka nema sluha za ljude bez kojih sustav ne može funkcionirati! I to se sada itekako vidi!", navodi se u pozivu na prosvjed.

"Nema predaje" i "Plaće, ne plač", "Nećete nas slomiti", samo su neki od natpisa koji se mogu vidjeti na transparentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sram ih bilo!'

"Molim jedan lijepi zvižduk za Vladu RH", rečeno je u uvodu na početku prosvjeda.

"U ova četiri tjedna pokazala se cjelovita bahatost onih koji bi trebali biti moralna vertikala izvršne vlasti. Sram ih bilo!", poruka je s trga Sv. Marka. "Mama, ja za tvoju plaću ne bih ni ustao ujutro", stoji u jednom pismu koje je pročitano na prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stojimo tu kao prvog dana'

"Pokušali su nas zabraniti, slali su nam upute, prijetnje… Ali nisu uspjeli, stojimo tu kao prvog dana", kazala je sudska službenica Općinskog grašanskog suda u Zagrebu Marija Paun.

Predstavila se kao "potplaćen i ponižen sudski službenik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marija ima kredite, dugove, minuse. Puno je takvih priča", poručila je i dodala je da su godinama na koljenima. "Mi smo se sada ustali i vidjeli smo da su oni mali, a mi veliki."

Poruke s prosvjeda

"U ova četiri tjedna pokazala se cjelovita bahatost onih koji bi trebali biti moralna vertikala izvršne vlasti. Sram ih bilo!", poruka je s trga Sv. Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mama, ja za tvoju plaću ne bih ni ustao ujutro", stoji u jednom pismu koje je pročitano na prosvjedu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo