toplo-hladno / Dobro da je ljeto, HEP najavio- Utrine, Travno, Jakuševac, Sloboština i Dugave tjednima će biti bez tople vode

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Obnova vrelovoda počela je sredinom lipnja i bez tople vode ta će naselja biti do 5. srpnja. A onda će ponovno ostati bez tople vode od 19. srpnja do 9. kolovoza. HEP Toplinarstvo do u detalja objasnio kompleksnost radova te zamolio za razumijevanje

3.7.2023.
15:38
Lovro Domitrovic/PIXSELL
VOYO logo

Pojedini zagrebački kvartovi zbog obnove vrelovoda nemaju tople vode i dobit će ju samo nakratko. Naime, zbog daljnjih radova ponovno se isključuju te tople vode neće biti skoro mjesec dana.

Iz HEP Toplinarstva priopćenjem su objasnili o čemu se radi i na koje se kvartove to odnosi: "Zbog velikog opsega i kompleksnosti radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, koja je počela 14. lipnja 2023. završit će do 5. srpnja 2023. Tijekom srpnja slijedi nova obustava za navedena naselja, koja će započeti 19. srpnja 2023. i trajati do 9. kolovoza 2023., a čime će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju ova novozagrebačka naselja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP-TOPLINARSTVO navodi da u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ zamjenjuje dotrajale vrelovode, da su to zahtjevni i opsežni vrelovodi koji su u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta se nalaze na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća.

Image
s 4,5 na 5,85 eura /

I električna vozila postaje skuplje voziti. Petrol i HEP digli cijene punjenja

Image
s 4,5 na 5,85 eura /

I električna vozila postaje skuplje voziti. Petrol i HEP digli cijene punjenja

"Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala tako da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza", naveli su iz HEP Toplinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno su objasnili da se u obnovi vrelovodne mreže koristi moderna tehnologija beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost toplinskog sustava Grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sve informacije o projektu i popis obustava tople vode građani mogu pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamolili su za razumijevanje i strpljenje kupaca.

POGLEDAJTE VIDEO Plastika guši svaki kutak svijeta. Ako se ništa ne promijeni do 2050. u vodama će biti više plastike od ribe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo