nikad nije kasno / Dobili bebu nakon 25 godina braka: 'Već smo bili odustali i uvjerili sebe da možemo živjeti bez djeteta'

Ružica je svoj najljepši dar dočekala u 44. godini života. Problema u trudnoći prvih sedam mjeseci uopće nije imala zato što nije ni znala da je trudna

28.11.2016.
17:45
VOYO logo

Jednomjesečna Marija koja je svoje roditelje iznenadila i na svijet došla nakon 25 godina njihova braka pravi je Božji dar. Već su bili odustali, umorili se i uvjerili sebe da mogu živjeti i bez djeteta. 

Ružica je svoj najljepši dar dočekala u 44. godini života. Problema u trudnoći prvih sedam mjeseci uopće nije imala zato što nije ni znala da je trudna. Radila je, kako to život na selu zahtijeva, sve teške fizičke poslove i u polju i u kući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj, ne morem vam opisat. Radost velika. Velika radost", kaže Marijina mama Ružica Paver. "Mislila sam da sam u toj menopauzi, 44 godine i sve vremenom i vremenom, ajd prolaze mjeseci kad odjedanput ja osjetim nešta se miče u stomaku", otkriva.

I tek tada se odlučila napraviti test na trudnoću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do jutra nismo oka sklopili ni on ni ja. I onda eto vidite bili smo sretni, presretni", otkriva majka malene Marije.

Dva preostala mjeseca do poroda Ružica je provela u bolnici, a njezin suprug za to je vrijeme ovu sobu uređivao za dolazak svoje miljenice i to bez ušteđevine i bez ikakvih primanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakva primanja. Eto baka Manda ima mirovinu. Nas dvoje nemamo ništa. Ni suprug ni ja. I teško živimo imamo to poljoprivrede što se bavimo, a to sve slabo. Imamo krave i svinje i ovce, a to ništa s ničim", dodaje Ružica.

Zato za svoju kćer želi bolji, lagodniji život od onoga kakav je danas u slavonskim selima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suprug kaže da će ona bit doktorica. I ja bi voljela da bude doktorica. Da bude joj sve najbolje u životu. I da bude živa i zdrava i nek ide za svojim životom ne da ostane ovak' na poljoprivredi k'o ja i muž što se patimo i mučimo, a nemamo nikakve koristi", nastavlja Ružica.

Stjepane, koliko se vama život promijenio od kad je došla ljepotica?  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno se promijenilo. Što gore, to dole. Bilo je 25 godina i mislili smo neće bit ništa. Dakako, počeli smo stagnirat s poslom sa svime padati i jednostavno kad nam je Bog poslo ovog malog anđela onda smo živnuli. Kao mladi. Tek krećemo iz početka", govori Stjepan. 

Marija je u Pavlovcima prva beba nakon 17 godina. Od 200 stanovnika koliko ih je bilo prije koju godinu, ostalo ih je manje od 30. 14 muškaraca i 15 žena.

U selu nema signala, nema ni trgovine. Nema ni škole pa će Marija prva slova učiti u Novoj Kapeli. Do škole će voziti tata. Orat će, sijati i plijeviti  da kupi automobil.  Jer ako već država neće pomoći Mariji da postane liječnica, hoće njezini roditelji. Pa i ako ostare, ako ne budu imali toliko snage - za nju će biti. A ovim će se pustim selom nakon toliko puno godina ponovno oriti dječji smjeh, a asfaltom čuti zvuk dječjeg trka. Onog u bolju budućnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo