Napokon dobre vijesti / Djeca koja primaju Spinrazu puno bolje! 'Sada svom snagom može zagrliti tatu kad dođe s posla'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mališani će morati primati lijek minimalno do 18 godine

28.10.2018.
9:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Malena Tea (1,5) bila je prvo dijete koja je u Hrvatskoj s dijagnozom spinalne mišićne atrofije kojemu je odobren lijek Spinraza, a čija doza stoji 640.000 kuna. Njena majka je sretno za 24sata potvrdila kako je Tea puno bolje - sa šest mjeseci više nije mogla micati svojim rukama i nogama, a danas svom snagom može zagrliti tatu kada dođe s posla. Tea je već nakon prve doze počela micati rukama i nogama, a do danas je primila već šest doza. 

Počela je izgovarati prve riječi i, ono najbolje, samostalno diše. Prima po jednu dozu Spinraze svaka četiri mjeseca na zagrebačkom Rebru. Tea, kao i ostali mališani morat će primati Spinrazu minimalno do 18 godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Valentina (5,5) iz Majurca primila je 17. listopada četvrtu dozu lijeka, a njena majka ne može se načuditi kako je lijek čudotvorno djelovao na njezinu kćer. Valentini je u petom mjesecu života dijagnosticirana epilepsija Westov – sindrom, od koje se liječila. Nažalost, kako tvrdi majka, odjednom je klonula u petoj godini života, kad se prilikom kupanja nije mogla pomaknuti. Sada je, kao i ostatak djece koja prima lijek, puno bolje, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo