DIP PODSJETIO POLITIČKE STRANKE I NEZAVISNE ZASTUPNIKE: /

'Do 15. srpnja morate nam predati izvještaje o donacijama'

Image
Foto: Luak Stanzl/Pixsell

Kako bi zainteresirana javnost imala uvid tko su donatori strankama, nezavisnim zastupnicima i vijećnicima i koliko su im donirali,

6.7.2020.
10:28
Luak Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjetilo je u ponedjeljak političke stranke, nezavisne saborske zastupnike i nezavisne lokalne vijećnike da do 15. srpnja moraju podnijeti izvješća o donacijama koje su primili do konca lipnja, izborima i rezultatima unatoč.

Izvješća o donacijama primljenim od 1. siječnja do 30. lipnja, dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav za nadzor financiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi zainteresirana javnost imala uvid tko su donatori strankama, nezavisnim zastupnicima i vijećnicima i koliko su im donirali, DIP je dužan dostavljena mu izvješća objaviti na svojoj mrežnoj stranici prvog radnog dana od dana dostave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički subjekti koji u propisanom roku i na propisani način ne dostave svoja izvješća, rade prekršaj za koji mogu biti novčano kažnjeni. Za političke stranke ta kazna može iznositi od 10 tisuća do čak 100 tisuća kuna, a za nezavisnog zastupnika i vijećnika od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo