NASTAVA PO MODELU A /

Dio učenika zagrebačkih škola se vraća u klupe od idućeg tjedna! Evo na koga se ne odnosi ta odluka

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Lovrić je istaknuo kako učenici nisu širitelji zaraze jer ih je trenutno u Zagrebu zaraženo oko 180, dok ih je prije bilo više od 1 000 i svi su redovno pohađali nastavu

16.4.2021.
9:49
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba poslana je obavijest o nastavku organizacije razredne nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021., točnije od 19. do 23. travnja. 

O tome je govorio i glavni čovjek Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ​za kojeg je, kada je nastava po modelu C u pitanju, "nije logično, da se kreće u popuštanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u ovom trenutku nemam informaciju o tome niti što će napraviti Zagreb. Tu postoje različita mišljenja. Neki smatraju da je C model opravdan, mi to također smatramo. O tome odluku donosi posebno povjerenstvo pri Ministarstvu obrazovanja. U ovom trenutku nema puno razloga da se mijenja ta odluka, jer brojevi nam ne padaju. Ukoliko ste u određenoj incidenciji predlagali i počeli primjenjivati C model, nije logično, ukoliko brojevi novozaraženih od tada rastu, da se kreće u popuštanje", objasnio je jučer Božinović nakon sastanaka Znanstvenog savjeta Vlade.

Pročitajte obavijesti iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovane ravnateljice/ poštovani ravnatelji,

obavještavamo vas da će se odgojno-obrazvni rad u osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u razdoblju od 19. do 23. travnja organizirati na način da će se nastava za učenike osnovnih škola (1.- 8. razred), kao i za učenike završih razreda 4. razreda gimnazije i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola odvijati prema modelu A.

Za učenike preostalih razreda srednjih škola, nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu. U glazbenim školama individualna nastava instrumenta održavat će se prema modelu A, za sve učenike", stoji u priopćenju.

Image
povratak u klupe? /

Lovrić za RTL: 'Vjerujem da će se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vratiti u školske klupe'

Image
povratak u klupe? /

Lovrić za RTL: 'Vjerujem da će se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vratiti u školske klupe'

Pročelnik Ivica Lovrić je pojasnio da se učenici od 5. do 8. razreda se vraćaju u klupe. Riječ je o učenicima koji idu u kvartovske škole i ne putuju pa neće stvarati gužve u javnom prijevozu. Lovrić je istaknuo kako učenici nisu širitelji zaraze jer ih je u Zagrebu trenutno zaraženo oko 180, dok ih je prije bilo više od 1 000 i svi su redovno pohađali razrednu nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Lovrić i ministar obrazovanja Radovan Fuchs su se složili kako je vraćanje učenika u škole dobra ideja. Za idući četvrtak ili petak najavili su odluku o povratku i svih srednjoskolaca u klupe. Naravno, taj plan će se realizirati ako epidemiološka situacija bude povoljna.

Image
Foto: RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo