(Sony/Menart) / DIDO - Safe Trip Home

Image

Plavokosa britanska pjevačica malo je obogatila svoj zvuk što joj je donijelo naijmpresivniju zbirku pjesama dosadašnje karijere.

18.1.2009.
11:41
VOYO logo

Shvativši da su se temeljne premise njene glazbe, duboko emotivne i sugestivno otpjevane balade kojima podlogu predstavlja lagani beat, prilično istrošile, Dido je na svom trećem albumu uvela dosta novina i s lakoćom nadmašila sve što je dosad  snimila.

U tome joj je pomogla inteligentno odabrana vojska gostujućih suradnika čiji raspon seže od pop-rock dinosaura Micka Fleetwooda do organski nastrojenih hiphopera The Roots. U "Graftan Street", primjerice, Brian Eno obogatio je njen izričaj utjecajima irskog folka, Citizen Cope odveo ju
je do vrhova americane u "Burnin Love", a i ostale transformacije izvedene su dovoljno suptilno da ne preplaše dosadašnju bazu fanova.  Istini za volju, ako je dosad niste voljeli spomenute promjene neće vas preobratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije, pogotovo u tekstovima, Dido je prečesto tonula u melankoliju koju bi nakon pet-šest pjesama postalo malo naporno slušati. Pjesme na "Safe Trip Home" još uvijek su sjetne i inspirirane ljubavnim prekidima, no kroz svaku od njih provlače se nada i optimizam, što nekadašnju članicu Faithlessa uvrštava u odabrano društvo vlasnica najuvjerljivijeg "ženskog pisma" u posljednje vrijeme.

Za kraj spomenimo i da je ekipa s kojom je nekad sačinjavala Faithless, Sister Bliss i Rollo, napravila korektan (iako ne puno više od toga) remiks završne stvari "Northern Skies". Album kojeg je vrijedilo čekati pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo