'Ekokugla mi je uništila punu perilicu rublja'

'Čim sam vidjela da je zemlja podrijetla Kina, nisam baš polagala velike nade u kvalitetu, no ono što sam vidjela kad sam izvadila rublje nakon prvog pranja ekokuglom, zaista me šokiralo.

23.10.2012.
9:12
VOYO logo

Diana Kranjc začudila se kad je prije nekoliko dana primila telefonski poziv kojim ju je ženska osoba obavijestila da je upravo ona jedna od sretnih dobitnica ekokugle za pranje rublja.

Čudesan proizvod Clean Ballz dostatan za 1.000 pranja, inače se prodaje po cijeni od 399 kuna, a Diana ga, izvještavala ju je djelatnica tvrtke iz Varaždina, može dobiti besplatno, samo mora platiti troškove dostave u iznosu od 99,99 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprva mi je bilo malo čudno što me zovu poslije osam sati navečer jer sam razmišljala koja ozbiljna firma uopće ima takvo radno vrijeme. Promislila sam, međutim, zašto ne bih platila 100 kuna za nešto što bi mi moglo trajati tri godine i koliko ću u tom razdoblju moći uštedjeti novca ne kupujući prašak ili deterdžent za pranje rublja. Uostalom, ne sjećam se da sam ikad dobila neku nagradu... I tako sam, eto, pristala", počinje svoju priču Splićanka. Dostava joj je, nastavlja, stigla u još kasniji sat negoli telefonski poziv − u 21 sat navečer.

Čudan račun, čudna kutija proizvoda

Paket joj je uručen uz predočenje najobičnijeg računa, nalik onome kakav se dobiva u supermarketu. Odmah joj je, kaže, bilo čudno što ne mora potpisivati nikakvu potvrdu o primitku pošiljke, što bi, dodaje, bilo logično budući da je proizvod poslan iz Varaždina gdje je sjedište tvrtke iz koje su je izvijestili o sretnom dobitku. Kutija u kojoj je bio upakiran proizvod izgledala je kao da ju je netko već otvarao. Na njoj su bila zalijepljena i dva papirića koja su trebala predstavljati deklaraciju. Na jednom su bile šture upute za korištenje, a na drugom podaci o podrijetlu proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim sam vidjela da je zemlja podrijetla Kina, nisam baš polagala velike nade u kvalitetu, no ono što sam vidjela kad sam izvadila rublje nakon prvog pranja ekokuglom, zaista me šokiralo. Bijela roba poprimila je ne žutu, nego svijetlosmeđu boju, sve je bilo uništeno − stolnjaci, ručnici, čarape... Pokušavala sam vratiti boju kuhanjem rublja, ali uzalud, nije joj bilo spasa. Zvala sam i varaždinsku tvrtku kako bih reklamirala proizvod, no na broj koji imam već danima se nitko ne javlja. Pitam se i zašto", požalila se Diana Kranjc Slobodnoj Dalmaciji.

Zvali pola susjedstva

Nakon što se, kaže, išla potužiti prijateljicama, doznala je da je pola njezina susjedstva primilo poziv iz varaždinske tvrtke. Problem je, međutim, što je ona i nasjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanku jako ljuti što se na ovaj način vara ljude, pa razmišlja da cijeli slučaj prijavi policiji.

U tvrtki koja je Diani Kranjac poslala ekokuglu, a koja ima sjedište u Varaždinu, nitko se ne javlja na telefon. Na internetskim stranicama oglašavaju se kao agencija za promidžbu. U 2011. godini su, navodno, prema podacima o poslovanju, imali 11 djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo