Novi detalji o Usanoviću /

Detalji o ocu iz Klisa koji je pokušao utopiti svoju bebu: Priznao da se drogira, utvrđen mu je poremećaj ličnosti

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Tereti ga se da je pokušao ubiti petomjesečnu bebu i to utapanjem, policiji sve prijavila bolnica

10.12.2021.
9:20
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Osim što ga se tereti za pokušaj ubojstva petomjesečne bebe, 32-godišnjak iz Klisa suočava se i sa sumnjom u zloupotrabu droge jer u domu su mu, prilikom pretrage pronašli 14 grama amfetamina, nekoliko grama MDMA-e i tri tablete ecstasyja te digitalna vaga. 

Sličan scenarij dogodio se i 2018. godine kada su mu pak u stanu pronašli daleko veću količinu droge, a uhićen je tada pod sumnjom da je dogu čuvao zbog nakane nuđenja kupcima i zarade na razlici cijene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon privođenja, a prilikom ispitivanja na državnom odvjetništvu, kako javlja Slobodna Dalmacija, rekao je da je drogu nabavio za osobnu upotrebu te kako ju je platio 4000 kuna. Sve to, navodno je planirao koristiti idućih nekoliko mjeseci. 

Image
užas na klisu /

Beba koju je otac pokušao utopiti je u bolnici, a drugo dijete u domu

Image
užas na klisu /

Beba koju je otac pokušao utopiti je u bolnici, a drugo dijete u domu

Ne samo da to nije bilo dovoljno uvjerljivo, nego je rekao i kako je jedini prihod kojeg ostvaruje onaj od rada u iznosi od 5.500 kuna. To mu pak nije uzeto u obzir jer Državno je odvjetništvo smatralo da bi u tom slučaju, s obzirom na primanja i mjesečne novčane obveze, ostao bez ikakvih sredstava za zadovoljenje osnovnih životnih potreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, tvrdio je kako mu je droga isporučena u stanu gdje živi, netom prije nego je uhićen, a planirao ju je skriti negdje na području Klisa.

"Drogu konzumiram posljednjih godinu dana, i to isključivo vikendom za vrijeme održavanja partyja, a s time sam počeo iz znatiželje i radoznalosti. Volim svašta probati i vidjeti i otkad konzumiram drogu imam potpuno drugačiji doživljaj glazbe", isticao je tada. 

Na temelju svega optužili su ga i od suda tražili da ga se proglasi krivim za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge. Dužan je i podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 13.214 kuna, a kako je tom prilikom i provedeno psihijatrijsko vještačenje, dužan je platiti i 1.664 kune za to te trošak toksikološkog vještačenja od 10.550 kn i paušalnu svotu od 1.000 kuna.

Inače, vještak je utvrdio dijagnozu štetne uporabe više sredstava ovisnosti uz prisutna obilježja graničnog poremećaja ličnosti. Zaključio je i kako zbog nezrele psihološke strukture njegove ličnosti, lakše prelazi granicu društveno prihvatljivog ponašanja u smislu konzumacije psihoaktivnih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo