repovi prošlosti / Đerek prijavila Baldasara DORH-u. Bez natječaja dao dozvolu za korištenje terase s pogledom na Rivu?

Image
Foto: M. Šabić/Ž. Bašić/Pixsell

Tvrtka Teraca dobila je suglasnost na korištenje terase na tri godine i plaćala je naknadu od 75 kuna po kvadratu. Na terasi u najmu uređen je restoran, a kad je dozvola istekla, podnijeli su zahtjev da im se suglasnost produlji. Đerekica sve stopirala i naredila da moraju napustiti prostor

6.6.2023.
17:17
M. Šabić/Ž. Bašić/Pixsell
VOYO logo

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek prijavila je bivšeg gradonačelnika Ivu Baldasara DORH-u i to zbog suglasnosti koja je izdana pred kraj Baldasarove vladavine, početkom veljače 2017., svega mjesec i pol dana prije no što je morao odstupiti s pozicije.

Kako donosi Dalmatinski portal, na suglasnosti je samo potpis Ive Baldasara i njime se daje suglasnost trgovačkom društvu Teraca za korištenje nenatkrivene terase smještene iznad drugog kata na adresi Obala hrvatskog narodnog preproda 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suglasnost je izdana na tri godine, a Teraca je obavezana na plaćanje naknade od 75 kuna po kvadratu, što iznosi 3605,25 kuna plus PDV. Tvrtka je taj iznos uredno plaćala, no suglasnost nije produžena nakon što je istekla. Na terasi u najmu uređen je restoran s nezaboravnim pogledom na Rivu.

Image
nakon provedene istrage /

Uskok optužio Baldasara i ostale zbog nezakonitosti s gradskim novcem

Image
nakon provedene istrage /

Uskok optužio Baldasara i ostale zbog nezakonitosti s gradskim novcem

Pročelnica Đerek kaže da joj se Teraca d.o.o. obratila u travnju za produženje suglasnosti. Kada se upoznala s predmetom, žurno je pokrenula potrebne pravne korake te izjavila da je suglasnost protuzakonita te da moraju napustiti prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je teško kršenje zakona, zlouporaba ovlasti i pogodovanje privatnom subjektu. Natječaja nije bilo, cijena je određena proizvoljno, a suglasnost dana bez privatnih suvlasnika", rekla je Đerek. Novinari portala pokušali su kontaktirati Baldasara, ali bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo