BIVŠI MINISTAR /

Darko Horvat izašao iz Remetinca: 'Nisam učinio ništa protuzakonito, a u Sabor se neću vratiti'

Image
Foto: RTL

'Ja sa svojim kolegama u Međimurskoj županiji imam dogovor, dakle pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća', izjavio je Horvat

1.3.2022.
17:59
RTL
VOYO logo

Nakon punih deset dana iz istražnog je zatvora u Remetincu izašao Darko Horvat, sad već bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

Pri izlasku iz zatvora dočekao ga je odvjetnik, a Horvat se i kratko obratio novinarima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reći nakon osam dana provedenih u istražnom zatvoru. Do ovog svega nije trebalo doći. Bilo bi najlakše to priznati i otići doma i čekati suđenje, ali nema se što priznati. Nisam učinio ništa protuzakonito. Pokušat ćemo doznati sve što se dogodilo i dokazati da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime", rekao je te dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik.

U Sabor povratka nema, barem tako kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sabor se neću vratiti. Ja sa svojim kolegama u Međimurskoj županiji imam dogovor, dakle pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća", izjavio je i dodao kako je uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu. 

Namjerava pronaći "drugačiji poslovni aranžman od čega će u budućnosti i živjeti", zaključio je Horvat.

Podsjetimo, Darko Horvat uhićen je 19. veljače u Donjoj Dubravi u Međimurju, a istog mu je dana određen i jednomjesečni istražni zatvor. Horvat, međutim, tvrdi da je samo potpisivao dokumente koje mu je donosila Ana Mandac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo