Drugo kolo drugog kruga / Danas na Euru: varaždinski klasik Njemačke i Danske, Španjolci pokušavaju zaustaviti makedonsku euforiju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dvije velesile europskog rukometa Njemačka i Danska međusobno su igrale nevjerojatnih 107 puta. Večeras nastavljaju tradiciju u jednoj od najvećih utakmica dosadašnjeg tijeka prvenstva

21.1.2018.
11:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Varaždin je pod navalom makedonskih navijača. U njihovoj zemlji euforija vlada odavno. Nakon tri dana predaha Makedonci pod vodstvom Španjolca večeras igraju upravo protiv Španjolske, dok će se prije toga sučeliti Njemačka i Danska.

Njemačka - Danska (18.15, RTL 2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka igra nije uvjerljiva. Puno muke i protiv Slovenije, kao i Makedonije te Češke. Zato je izbornik Christian Prokop ulogu favorita prepustio Dancima. "Imaju veću individualnu kvalitetu. Imamo šansu jedino ako budemo pravi tim i ako naši vratari zadrže razinu obrana kao protiv Češke", kazao je.

Zanimljive su poveznice između današnjih suparnika u varaždinskoj Areni. Danski izbornik Nicolaj Jakobsen već godinama vodi aktualnog njemačkog prvaka Rhein-Neckar Löwen. A mnogi Danci igraju u njemačkoj Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jučerašnje utakmice Francuske i Švedske bit će ovo još jedan rukometni klasik, koji možete pratiti na RTL-u 2 od 18.15 sati.

Španjolska - Makedonija (20.30, RTL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raul Gonzalez, izbornik Makedonije, večeras vodi reprezentaciju protiv svoje Španjolske. Nije to jedina rukometna poveznica ove dvije zemlje. Čak četvorica španjolskih igrača, naime, igraju u Vardaru, prvaku Europe. U drugom smjeru je otišao makedonski vratar Borko Ristovski, koji brani u Barceloni zajedno sa večerašnjim suparnikom Gonzalom Perezom de Vargasom.

Makedonija je u prvoj fazi imala gol-razliku +2, no nije izgubila niti jednu utakmicu. Španjolska je bila nepogrešiva u skupini, da bi na početku drugog kruga izgubila od Danske dovevši se u neugodnu situaciju. Večerašnja utakmica im je "biti ili ne biti" u boju za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo