najavila političku borbu / Dalija Orešković: 'Ja ne želim popraviti HDZ, ja ga želim razmontirati'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Orešković je kazala kako želi 'razmontirati' sve one strukture koje su spremne klimati glavom neovisno o tome što im je pred nosom

28.10.2018.
16:36
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, najavila je svoj ulazak u politiku te pozvala HDZ-ovce da se pobune protiv predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

"Pozivam ih da se pobune ako imaju časti i morala i ako im je stalo do ove države i građana. Nije li taj isti Andrej Plenković svojedobno na skupu HDZ-a rekao da stranka ne može biti talac jednog čovjeka? Nisu li to bile njegove riječi? Je li on tada pozivao na pobunu? Koliko je tada bilo HDZ-ovaca spremnih suprotstaviti se Tomislavu Karamarku zbog njegovog krimena?", kazala je Orešković u intervjuu za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi razmontirati HDZ

Objasnila je i koji joj je cilj po pitanju HDZ-a. "Ja ne želim popraviti HDZ, ja ga želim razmontirati. Ne samo HDZ, sve one strukture koje su spremne klimati glavom neovisno o tome što im je pred nosom. Želim sudjelovati u građenju politike u kojoj će ljudi razmišljati vlastitom glavom i svaki put osuditi ono što pođe po zlu. To prvenstveno nedostaje HDZ-u. Nakon što je Karamarko pao, izgubio državnu i potom stranačku poziciju, njegovo se ime prestalo spominjati u HDZ-u. Isto će se, prije ili kasnije, dogoditi i Plenkoviću", kazala je Orešković.

Orešković je kazala kako će pokret kojeg će osnovati vjerojatno u jednom trenutku rezultirati osnivanjem stranke sa "svojim tijelima, strukturom i procesom donošenja odluka, ali drukčijim nego u postojećim strankama". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obični, mali ljudi, kao što sam i sama, godinama žele da se pojavi opcija koja će biti iskrena u zalaganju za bolji život najvećeg broja naših građana, ali to se još nije dogodilo. Dogorjelo nam je do noktiju, svi su nam sustavi u kolapsu ili pred kolapsom, i moramo shvatiti da je odgovornost na svima nama da postavimo temelje za bolju Hrvatsku. Nastavi li se ovako, osuđeni smo na propast", kazala je Orešković za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo