tko na kraju obmanjuje javnost? / Dalić izbjegava konkretan odgovor: 'Moj je posao sastajati se s poduzetnicima, ali se nikad nisam privatno sastala s Todorićem'

'Ja se s Todorićem nisam nikada privatno sastajala, nemamo nikakvih privatnih veza', poručila je Dalić

27.9.2017.
14:56
VOYO logo

Na konferenciji zdravstvenog turizma u hotelu Esplanade uhvatili smo ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kako bi nam pojasnila nedoumicu.

Prvo je, naime, u medije izašla informacija da je ministar financija Zdravko Marić išao samostalno se sastati s Ivicem Todorićem, a najnovija informacija govori kako se i Dalić sastala nasamo s Todorićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE PROČITAJTE:

Dalić je spretno izbjegla direktni odgovor na to pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Todorić je od Vlade zatražio financijsku podršku u iznosu od 2,3 milijarde kuna. To nije moguće po hrvatskim zakonima i to nismo mogli odobriti, isto tako - naša je zadaća rješavati probleme.

Moj je posao sastajati se sa poduzetnicima, riješavati probleme. Ja ću svoj posao raditi što moguće bolje i dalje. Nitko ne treba biti iznenađen što je vlada i ovaj problem riješila na zakonit način. To je naš posao", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se taj sastanak tajio, Dalić je odgovorila da je to zato jer se razgovori,  sastanci, svakodnevni posao - ne objavljuju u novinama.

"Ja svoj posao radim i mi danas možemo razgovarati o investicijama u turizmu, velikim planovima za budućnost, rastu hrvatskog rejtinga. I to sve jer je Vlada na učinkovit način riješila ovaj problem koji je Hrvatsku mogao vratiti u recesiju. Otkloniti takav rizik - zadaća je hrvatske vlade. Nismo udovoljili zahtjevu poduzetnika, nego smo stvorili zakonodavni okvir za sistemsko rješavanje tog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja se s Todorićem nisam nikada privatno sastajala, nemamo nikakvih privatnih veza", poručila je Dalić.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo