Posjetio i Zagreb /

Čuveni zrakoplov Douglas DC-3 danas slijeće u osječku zračnu luku

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Svrha dolaska zrakoplova DC-3 je obavljanje određenih istraživačkih radova iz zraka s ciljem pronalaska nafte na području istočne Hrvatske

10.4.2017.
10:44
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak 10. travnja 2017. Zračna luka Osijek dočekat će poznati zrakoplov Douglas DC-3, koji će s Cipra sletjeti na osječki aerodrom. Riječ je o američkom propelernom zrakoplovu čija su brzina i obim razvoja napravili revoluciju u zračnom prometu 1930-ih i 1940-ih godina. Zbog trajnog učinka na zrakoplovnu industriju i Drugi svjetski rat, općenito je smatran jednim od najznačajnijih transportnih zrakoplova ikad napravljenih.

Svrha dolaska zrakoplova DC-3T Basler Turbo BT-67, obavljanje je određenih istraživačkih radova iz zraka s ciljem pronalaska nafte na području istočne Hrvatske. Navedeni zrakoplov je preuređeni i modificirani Douglas DC-3 zrakoplov koji se upravo zbog svoje stabilnosti koristi u navedenu svrhu. Istraživačke radove će obavljati škotska kompanija Bell Geospace koja ja angažirana od strane tvrtke Vermillion Zagreb Exploration d. o. o. za istraživanje i eksploataciju ugljikohidrata. Planirano trajanje radova je do mjesec dana, ovisno o vremenskim prilikama, a radit će se od ponedjeljka do petka.

Čuveni zrakoplov nedavno je sletio i u zagrebačku zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo