GRUPA TNT U ZEKAEMU / Čuveni strip junaci preselili u kazalište!

Slavni strip Maxa Bunkera preselio se na kazališne daske! Ekipa iz cvjećarnice tako sada s pozornice Zagrebačkog kazališta mladih u svojoj maniri progovara o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i o predstojećim izborima. A liči li nam stvarnost uistinu na neku epizodu iz ovog stripa, pogledajte u videoprilogu.

15.5.2013.
18:20
VOYO logo

Alan Ford, Broj jedan, Bob Rock, Jeremija i ostali članovi čuvene grupe TNT preselili su s kioska u kazalište! Povodom 40. godišnjice izlaska prvog stripa Alana Forda u Hrvatskoj, redatelj Dario Harjaček odlučio je svoj omiljeni strip oživjeti na pozornici Zekaema.

"Nekako kako mi se učinilo da stvarnost nažalost previše sliči na Alana Forda i da je to neko vrlo aktualno štivo, htio sam obnoviti gradivo", objašnjava redatelj predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I siromašni i bogati klanjaju se istom bogu - novcu, osnovna je teza stripa i osnovna sličnost s današnjim vremenom. Na njegovu sarkazmu i ironiji odgojene su generacije.

Glumačka postava ovaj je zadatak prihvatila s velikim strahopoštovanjem. Alana Forda glumi Filip Nola, većina glumaca igra više likova. No, najveće iznenađenje je uloga karizmatičnog Broja jedan koja je pripala glumici DorisŠarićKukuljici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

"Ja sam se smijala pola sata, stvarno sam se smijala, nisam mogla vjerovati. Nakon toga naravno pojavi se strah. Kako, što, odakle početi", otkriva glumica.

Redatelj u Doris nije posumnjao niti sekunde, a njezin suprug, veliki obožavatelj Alana Forda, za predstavu se neuobičajeno raspituje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj fazi pretpremijera on uglavnom ništa ne pita, ali sad ipak pita. Jesu li napravljena kolica, je li ti gotova maska. Da, stalo je i njemu", kaže Doris.

Premijera predstave zakazana je baš na dan predizborne šutnje, što je također vrlo znakovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj predstavi su političari korumpirani, obećavaju neke stvari koje ne izvršavaju i ljudi su siromašni, skapavaju od gladi tako da je potpuno druga situacija nego kod nas doma. Tako da nije problem što igramo u doba predizborne šutnje", izjavljuje KristijanUgrina.

U stilu Alana Forda, cinično i srkastično, zaključio je Kiki Ugrina. Kako prigodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike