bizarna saborska priča / Culej optužio Živi zid da su mu ukrali torbu: 'Pitao sam ih gdje je. Rekli su u autu. A gdje je auto? Daleko'

U Saboru je tema bila i jedna - torba

16.10.2019.
14:23
VOYO logo

Stevo Culej, saborski zastupnik HDZ-a optužio je Živi zid da su mu u Saboru ukrali - torbu! Vojnu torbu punu dokumenata, i to, kaže, vrlo osjetljive prirode. U Živom zidu pak tvrde da su torbu našli u svojem saborskom pretincu i da su zaključili kako se radi o nečemu što su im poslali građani te da ni po čemu nisu mogli zaključiti da su to Culejeve stvari. 

No, krenimo redom, od početka ove bizarne saborske priče.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom stanke koja je bila uoči Dana otvorenih vrata Sabora nestala je moja torba s 10 kilograma dokumenata – od sudskih presuda, dokumenata na moje ime, haških dokumenata pa i materijala iz vremena Udbe vezano uz neke saborske zastupnike", ispričao je Culej novinarima u Saboru. 

Na pitanje kako je saznao kod koga se uopće nalazi njegova torba, HDZ-ov zastupnik živopisno prepričava: "Došao sam u prostoriju gdje su naši pretinci i upitao gdje je moja torba. I rekli su mi: mislim da ju je gospođa Sabolek iznijela. I da nije gledala što se u njoj nalazi. Onda sam zastupnicu Sabolek pitao: gdje je moja torba? Dobio sam odgovor: u autu. A gdje je auto? Daleko. Da bi sad došao tajnik Živog zida koji kaže da je moja torba u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culej kaže da je nestanak torbe prijavio saborskoj straži, a onda će i tajniku Sabora. Policiji - ne. Da torbe nema, primijetio je tek danas, dakle osam dana nakon Dana otvorenih vrata Sabora, jer kaže, ima materijale na nekoliko mjesta. Ali ga zato čudi kad u Živom zidu kažu da 10 dana nisu pogledali kakve su to dokumente dobili.    

"Oni ne žele meni donijet moju torbu, oni mene sprdaju… Imam tvoje i ne dam tvoje. Molim vas, recite im da mi vrate torbu", rekao je Culej novinarima na kraju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Živom zidu kažu da im je torbu u pretinac stavila saborska služba. 

"Dan nakon otvorenih vrata našla se torba u mojem pretincu. Ja sam je preuzela i odnijela u središnjicu stranke. Ne mogu reći da je to torba gospodina Culeja jer to nigdje ne piše. Ako se utvrdi da je njegova, naravno da ćemo je vratiti", rekla je zastupnica Živog zida Snježana Sabolek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratimo rasplet ove još jedne bizarne saborske priče. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo