16 operacija poslije / Čudo iz Klaićeve! Imala je samo 2 posto šanse za preživljavanje, zahvaljujući liječnicima danas je napustila bolnicu

Nakon što je pala s traktora koji ju je pregazio u zagrebačku bolnicu zaprimljena je s oštećenjima šest organskih sustava

17.12.2021.
19:10
VOYO logo

Napokon idu kući. Iza 6-godišnje Anđele je pet mjeseci borbe, 20 dana na respiratoru i šesnaest zahtjevnih operacija.

Malena Anđela iz Broda u BiH se osjeća super te jedva čeka doći kući i vidjeti brata i tatu. Veseli se i što će proslavti Božić kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnicu je stigla s teškim oštećenjima trbuha, dišnog sustava, smrskane zdjelice. Na spašavanju njezina života radio je tim iz pet bolnica, dvanaestero liječnika.

Image
Izuzetan uspjeh medicine! /

U Klaićevu stigla sa 2% šanse za preživljavanje. Ali, nakon 5 mjeseci i 16 operacija izliječena je djevojčica Anđela

Image
Izuzetan uspjeh medicine! /

U Klaićevu stigla sa 2% šanse za preživljavanje. Ali, nakon 5 mjeseci i 16 operacija izliječena je djevojčica Anđela

"Prvo da se zahvalim svima vama, doktorima, sestrama. Sam ju je Bog spasio da ostane živa, ostalo su doktori uspjeli napraviti. Stvarno su svi ljubazni bili, prema nama, prema Anđeli", kazala je kroz suze Dragana, Anđelina majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljude u bijelim kutama već sad zovu Anđelini anđeli. Imala je samo 2 posto šanse za preživljavanje i zajedno s njima pretvorila tu malu brojku u velikih 100 posto.

Prebačena je najprije u Slavonski Brod, a potom u Klaićevu

"Tu je bilo ozlijeđeno šest organskih sustava i zaista je čudo da dijete ostane živo, a ekstra čudo je ne da ostane živo nego, funkcionalno, pokretno. Ona će nakon provedene fizikalne terapije biti zdrava školarka", objasnio je Stjepan Višnjić, pročelnik Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog bolova su je previjali pod općom anestezijom, transplantirana joj je koža.

"Tim je bio da se presadi koža na dio na koji je moguće presaditi kožu na onaj dio za koji smo znali da je korito rane dovoljno vitalno da može primiti kožni transplantat i na taj način pomogli u daljnjoj stabilizaciji djeteta", kazao je Rok Kralj, dječji kirurg Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je nakon nesreće u padu s traktora, iz Broda u BiH prebačena najprije u Slavonski Brod, a potom u Klaićevu.

"Priča je počela tijekom srpnja ove godine, pozivom ministra jedne nedjelje prema meni, vrlo teška stradala djevojčica s velikim ozljedama. Neupitno istog časa organizirali smo prijevoz u našu ustanovu", ispričao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz lutku koja je danas dobila ime, bolničke dane dijelila je s cimericom. "U takvom trenutku, nismo bitni mi ni kako se mi osjećamo ni hoćemo li se snaći, tu je bila bitna samo ona. Vjerovali smo da to mora biti dobro, jer ne može biti drukčije, koliko god su doktori rekli da je situacija loša i to. Nismo gubili nadu i tako je na kraju i bilo", rekla je Anđelina majka.

Na svojim nogama, sitnim koracima i lavovskom borbom malena Anđela izašla je iz bolnice.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo