Nova linija / Croatia Airlines se širi, novo hit odredište - Bukurešt!

Zagreb je sada povezan s četiri nova glavna grada: Helsinkijem, Oslom, Stokholmom i Bukureštom. Izravne linije do Rumunjskog glavnog grada dosad nikada nije bilo.

25.5.2017.
19:05
VOYO logo

Ovo će slijetanje ući u povijest - Zagreb i Bukurešt prvi su put povezani izravnom zrakoplovnom linijom. U tu čast zrakoplov je dočekan posebno svečano. Bukurešt nazivaju zbog arhitekture Parizom Istoka, a ima oko dva milijuna stanovnika. 

Spomenik kralju Carlu prvom u tom gradu napravio je hrvatski velikan Ivan Meštrović. A kada Rumunje pitamo što još o Hrvatskoj znaju spominju Dubrovnik i ljepote hrvatske obale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam u Hrvatskoj prije 7 godina, bilo je jako uzbudljivo. Bila sam u Zagrebu i manjim okolnim gradovima" kazala nam je Ivana iz Bukurešta.

"Nisam puno vidjela, ali bila sam u Dubrovniku. Prelijep grad, vaša obala je jako lijepa", rekla je Dana iz Bukurešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Prestižu nas oni kojima smo se rugali: razlike između satnica hrvatskih radnika i ostalih zemalja EU sramotne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hrvatska po demokraciji 11. među 29 tranzicijskih zemalja u 2017.

>> Skandali nisu rijetkost na europskoj političkoj sceni: nekoliko podsjetnika na skandale koji su 'drmali' Europu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjima je Hrvatska sve interesantnija. "2015. je bilo negdje oko 60 tisuća turista, 2016. već 95 tisuća, tako da mi ove godine očekujemo više od 100 tisuća turista", objasnio nam je Davor Vidiš, hrvatski veleposlanik u Bukureštu.

Velika su nadanja i u Croatia Airlinesu. "Pa evo, ja se nadam da ćemo prvi puta preći tu magičnu brojku od dva milijuna putnika. Popunjenost zrakoplova od 70% smo već prošli prošle godine", kazao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto je, čini se odrađeno, a za promociju Hrvatske u Bukureštu brine se ovaj Hrvatski dvojac.

Ima ovaj grad što ponuditi i Hrvatima. Bukurešt iz godine u godinu izgleda sve bolje. Njegova predimenzioniranost podsjeća ne neka bivša vremena. Zgrada rumunjskog parlamenta druga je najveća zgrada na svijetu, nakon Pentagona. Rumunjima, uz ostalo, odgovara i hrvatska gastronomija. Slično se jede, a i veseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, noćni život u Bukureštu slovi za jedan od najboljih u Europi. U tom dijelu, hrvatskim domaćinima gosti iz Rumunjske - koji su navikli da su u istoj ulici i restorani, i klubovi, ali i bordeli - mogli bi biti dodatna motivacija.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo