CRNOJA UHVAĆEN U LAŽI: / "RH me zbrinula, sa zemljištem i kreditom mogu raditi što hoću!"

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček
27.1.2016.
11:19
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja ne vidi razloga za ostavku te poručuje kako smatra da nije napravio ništa što je nespojivo s njegovom ministarskom dužnošću.

"Zbog čega?", uzvratio je u srijedu na novinarski upit hoće li podnijeti ostavku. "Mislim da ništa nije sporno, zbog čega, zašto", izjavio je Crnoja nakon sjedice saborskog Odbora za ratne veterane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući zahtjev SDP-a za njegovim opozivom rekao je kako je to njihovo demokratsko pravo.

2011. ili 2013.?

Na pitanje novinara koja mu adresa piše na osobnoj iskaznici, odgovorio je kako piše Gradna 85b jer tamo želi izgraditi kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam s nikakvom namjerom išao mimo zakona. U Samoboru sam prijavljen i tamo živim od 2003., a na ovu adresu sam prijavljen od 2011.", kazao je Crnoja a prensi HRT.

Image
CRNOJA POKAZAO DOKUMENTE: /

"Spreman sam u potpunosti namiriti dug od 2013. godine"

Image
CRNOJA POKAZAO DOKUMENTE: /

"Spreman sam u potpunosti namiriti dug od 2013. godine"

Naveo je da se nije čuo s premijerom Tihomirom Oreškovićem i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, a na pitanje ima li njihovu poršku, odgovorio je "pitajte njih". Očekujem poziv, u četvrtak imamo prvu sjednicu Vlade, moramo surađivati, rekako je ministar. Demokratskim pravom je nazvao SDP-ov zahtjev za njegovim opozivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kredit oročio

Tvrdi da kod dobivanja kredita nije dobio rok za namjensko trošenje, te da ga "nitko nikada" nije pitao je li njime riješio stambeno pitanje.

"Ne, nikad nitko, u ugovoru piše da kredit moram uredno vraćati, a kuću mogu izgraditi, hoće li to biti 56 tisuća ili 156 tisuća", rekao je Crnoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodjelom tog kredita mene je RH zbrinula. Sve drugo - jesam li izgradio kuću, jesam li s tim novcem otišao na put oko svijeta, jesam li trebao izgraditi rohbau kuću u roku od tri godine - sve to ne stoji. Znači ja sam s tim novcem mogao napraviti i mogu raditi što hoću - to je moj novac, ja kredit vraćam", kazao je Crnoja.

Može raditi što hoće

Opetovao je da je na Općinskom sudu u Samoboru ponišetna zabilježba koju je Grad Samobor stavio, da je on vlasnik zemljišta i da može njime raspolagati. "Ja sam vlasnik zemljišta 'jedan kroz jedan', to stoji u vlasničkom listu, zabilježba je odbačena, to zemljište mogu prodati drugi dan kad sam dobio to rješenje", rekao je ministar Mijo Crnoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li to moralno, odgovorio je kako je vlasnik zemljišta i s njim može raditi što hoće - prodati, založiti ili pokloniti jer je to njegovo osobno pravo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo