OČAJNI NIZOZEMCI / Cristiano Ronaldo sredio svjetske doprvake!

Image
Foto: AP

Po mnogima jedan od favorita za naslov okončao je nastup na Euru. Svjetski viceprvaci Nizozemci doživjeli su čak tri poraza u Ukrajini, a posljednji im je nanio Portugal koji je dvama pogocima Cristiana Ronalda izborio četvrtfinale.

17.6.2012.
23:07
AP
VOYO logo

PORTUGAL - NIZOZEMSKA 2:1 (1:1)

Harkiv. Stadion Metalista. Gledatelja: 38.000. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Van der Vaart (11), 1-1 Cristiano Ronaldo (28), 2-1 Cristiano Ronaldo (74).

PORTUGAL:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rui Patricio - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao - Meireles (Custodio 72), Veloso, Moutinho - Nani (Rolando 87), Postiga (Nelson Oliveira 64), Cristiano Ronaldo.

NIZOZEMSKA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stekelenburg - van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems (Afellay 67) - Robben, N. de Jong, Van Persie, Van der Vaart, Sneijder - Huntelaar.

U utakmici 3. kola skupine B na Euru Portugal je u Harkivu svladao Nizozemsku sa 2-1 (1-1). Dvostruki strijelac za Portugal bio je Cristiano Ronaldo (28, 74), a za Nizozemsku je zabio Van der Vaart (11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Portugal se kao drugoplasirani iz skupine B plasirao u četvrtfinale u kojemu će u četvrtak igrati protiv Češke u Varšavi, dok je Nizozemska natjecanje završila kao posljednja bez bodova.

Nizozemska, koja je morala dobiti sa dva razlike i čekati poraz Danske, dobro je krenula u susret i povela u 11. minuti. Nakon proboja po desnoj strani Robben je dodao za Rafaela van der Vaarta, koji je sa 20 metara pogadio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga raspala se igra Nizozemaca, a portugalske šanse redale su se kao na pokretnoj traci. U 17. minuti Postiga je sam izbio pred vratara Stekelenburga, ali je promašio gol, a u 23. minuti Ronaldo je pucao glavom, ali nizozemski je vratar obranio.

Ipak, u 28. minuti Portugal je poravnao na 1:1. Nakon što je Jetro Willems izgubio loptu, Joao Pereira dao je odličan pas za Cristiana Ronalda, koji je matirao vratara Stekelenburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon postignutog gola, Ronaldo je postao još opasniji. U 33. minuti opalio je sa 30 metara, a Stekelenburg je morao spašavati gol "boksajući" loptu. Dvije minute kasnije nakon kornera ponovno je Ronaldo na sceni, pucao je galovom, ali pored gola.

Image
Foto: AP

U drugom poluvremenu Portugalci su bila velika prijetnja u kontranapadima. U 66. minuti Ronaldo je poveo kontranapad, a Coentrao je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali Stekelenburg je obrani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti Ronaldo je opet poveo konrtu, asistirao Naniju koji sa četiri metra ne uspijeva zabiti, mrežu je spasio vratar Stekelenburg. Ipak, u 74. minuti Portugalci su napokon zabili iz kontranapada. Ovaj puta Nani je bio asistent, a gol je zabio najbolji igrač susreta Cristiano Ronaldo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo