ČOVJEK KOJI JE IZVEO 'SALTO MORTALE' KAKAV NE PAMTIMO: /

Tko je majstor-preletač zbog kojeg ljutiti HDZ-ovci trgaju potpisne liste?

Image
Foto: Pixsell

u kuloarima Škorić glasi za glavnog gradskog kadrovika jer je navodno praktički nemoguće zauzeti ozbiljniju poziciju u javnom sektoru bez njegovog amenovanja.

13.2.2020.
18:06
Pixsell
VOYO logo

HDZ-ovac Petar Škorić ostat će zapamćen kao preletač koji se u iznimno kratkom roku predomislio glede podrške kandidatima za novog šefa HDZ-a. Naime, saborski zastupnik koji je inače i potpredsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost te potpredsjednik Gradskog vijeća Splita i šef splitskog HDZ-a naglo je odustao od politike nesvrstanosti i otvoreno podržao Plenkovića.

Tportal piše kako su se u srijedu navečer u splitskom sjedištu stranke okupili svi viđeniji članovi te otvoreno podržali Plenkovića. Isti portal piše kako mu je sugerirano kako članovi koji ne podržavaju vodstvo stranke u budućnosti neće imati povjerenje za vođenje važnih institucija, poput recimo Županijske uprave za ceste u kojoj Škorić inače prima plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj imovinskoj kartici stoji da kao ravnatelj ŽUC-a prima plaću od 16 tisuća kuna mjesečno, uz još 3100 kuna mjesečno u drugim naknadama.

Kako je izgledao njegov preletački manevar?

Prvo je objavio da kreće u kandidaturu za potpredsjednika sranke, zatim da se neće svrstati ni u jedan tabor, a onda ja pak otvoreno rekao kako se zalaže za promjenu smjera i vraćanje demokršćanstvu "jer neke stvari ne funkcioniraju". A onda su se potpisne liste s njegovim imenom pojavile i na web stranici izazivačkog tria Kovač - Stier - Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je sinoć objavio kako će se za demokršćanska načela zalagati tako što će ipak podržati Plenkovića. Ubrzo se pojavila snimka kidanja potpisnih lista s njegovim imenom.

'Glavni za kadroviranje'

Tportal piše kako u kuloarima Škorić glasi za glavnog gradskog kadrovika jer je navodno praktički nemoguće zauzeti ozbiljniju poziciju u javnom sektoru bez njegovog amenovanja. Supruga mu je zaposlena u Splitsko-dalmatinskoj županiji kao "savjetnica za objavu akata i županijskih izdanja", dok mu je brat nedavno zaposlen u državnoj tvrtki Plovput, bez natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo