Ciklona 'Radojka' za vikend nam donosi loše vrijeme s kišom

11.10.2013.
11:23
VOYO logo

Unatoč sunčanom prijepodnevu na zagrebačkom području, Hrvatsku danas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Obilnija kiša moguća je na sjevernom dijelu Jadrana i na dubrovačkom području, a najviše sunčanog vremena očekuje se u istočnoj Slavoniji i Baranji. Najviše temperature bit će između 16 i 21 stupnja, a u Slavoniji i Dalmaciji od 21 do čak 25 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno u unutrašnjosti

Vikend donosi malo toplije vrijeme, no i nestabilnije, budući će utjecaj prostrane istočnoeuropske anticiklone koja trenutno djeluje na vrijeme u našoj zemlji postupno slabiti, a jačat će utjecaj ciklone, koju su meteorolozi Crometea nazvali 'Radojka'.

U subotu prijepodne očekuje se djelomice sunčano uz postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom, koja se već sredinom dana i popodne očekuje na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj, prema kraju dana i u sjeverozapadnim predjelima, a navečer i u noći na nedjelju i u ostatku zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature u kopnenim predjelima će u jutarnjim satima biti relativno niske, oko osam °C, na Jadranu od 12 do 16°C. Tijekom dana Hrvatsku očekuju više temperature, od 17°C u gorju do čak 24°C u nekim krajevima.

Razvedravanje u drugom dijelu nedjelje

Nedjelja će biti pretežno oblačna. Oblačnije će biti u kopnenoj Hrvatskoj, mjestimice uz povremenu kišu, dok će na Jadranu tmurnih oblaka i kiše biti uglavnom u prvom dijelu dana, dok se u drugom očekuju i sunčana razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati između 4 i 10°C, u morskim od 15 do 21°C. Danju unutrašnjost zemlje očekuje od 8 do 13°C, a obalu i otoke između 16 i 21°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo