CIK: / Srpska pobedila u 9 opština

Objavljeni konačni rezultati

2.12.2013.
21:56
VOYO logo

CIK objavila konačne rezultate lokalnih izbora po kojima je lista Srpska osvojila najviše odborničkih mesta u devet opština sa većinski srpskim stanovništvom.

Tako je u opštini Leposavić lista "Srpska" osvojila osam odbornika, Demokratska Inicijativa četiri, SLS dva, Građanska inicijativa "SDP" dva odbornika, lista "Zajedno" jednog odbornika i Inicijativa za bolji zivot jednog odbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opštini Novo Brdo Demokratski savez Kosova dobio je četiri odbornika, "Srpska" tri, lista "Opstanak" dva, Demokratska Inicijativa takođe dva odbornika, a Srpska Inicijativa, SLS, "Zajednička Budućnost" i DPK po jednog odbornika.

Štrpce je takođe u najvećem broju dalo poverenje "Srpskoj" koja je osvojila šest odborničkih mesta, a slede je SLS sa pet, DPK sa dva i "Samoopredelenje" i DSK sa po jednim odbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opštini Zubin Potok "Srpska" je bila ubedljiva sa 11 odbornika, DSK ima dva odbornika, a DPK i Socijaldemokratija po jednog odbornika.

I u Gračanici je Srpska prva po osvojenim glasovima te je osvojila devet odborničkih mesta, zatim Savez Kosovskih Srba šest odbornika, SLS tri i "Vidovdan" jednog odbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po rezultatima koje je CIK objavio Ranilug će imati skupštinu opštine sa šest odbornika "Srpske", pet SNPK, tri SLS i jednog odbornika liste "Za kosovsko pomoravlje".

U opštini Parteš je prva SLS sa šest odbornika, sledi je "Srpska" sa pet, a odbornička mesta su osvojile i Demokratska Inicijativa dva, Narodna Inicijativa takođe dva odbornika, "Srpsko Pasjane" jednog i " Srpska Donja Budriga" jednog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština opštine Klokot će imati pet odbornika SLS, četiri "Srpske", dva DPK i po jednog DSK, Narodnog Jedinstva, Zajedničke Budućnosti i liste ABK.

Prema rezultatima CIK u severnoj Kosovskoj Mitrovici "Srpska" je osvojila šest odbornika, koliko i "SDP - Oliver Ivanović", a onda slede DPK sa tri i DSK, ABK, BSDAK i SLS sa jednim odbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu konačnih rezultata za odbornike koje je objavio CIK, pored odbornika koje je "Srpska" osvojila u opštinama sa srpskom većinom ona je i u devet drugih opština, sa većinskim albanskim stanovništvom prošla u skupštine i to sa po jednim u Prištini, Klini, Istoku, Kosovo Polju, Lipljanu, Obiliću, Peći i Vučitrnu, kao i dva u Kamenici.

"Srpska" je u devet opština osvojila i mesto gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIK nije objavio rezultate za opštinu Zvečan jer su u toj opštini juce ponovljeni izbori na 3 glasačka mesta pa kako je rečeno, iz proceduralknih razloga, sačekaće sa objavljivanjem rezultata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo