POGLED NA KVARNER / Cijene stanova i za najam i za kupnju otišle u nebo: Početna cijena garsonjerice ide od 5000 kuna pa sve do 30 tisuća

Oni koji nemaju svoje pa moraju iznajmljivati tuđe stanove imaju velikih problema

19.9.2022.
14:16
VOYO logo

Cijene su podivljale, a nova poskupljenja nisu zaobišla ni tržište nekretnina. U Rijeci je teško pronaći bilo kakav stan za dulji najam bez obzira na cijenu. Ono što se nudi je skupo, čak i preko dvije tisuće eura na mjesec, piše RTL Danas.

Antea Kršek iz Rijeke je s partnerom još prije godinu dana kaparirala stan u riječkoj novogradnji po 2000 eura za kvadrat. 130 tisuća eura za dvosobni stan sa zavidnim pogledom. Dva parkirna mjesta i spremište u garaži, video nadzor zgrade, u prizemlju trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji su ga kupili nakon nas, sad u zadnji čas mislim da su prošli skuplje za nekih možda 500 eura po kvadratu."

Image
'BILJEŽIMO VELIK INTERES' /

Cijene novih stanova otišle su u nebo: U najtraženijim zagrebačkim kvartovima kvadrat košta i do 5000 eura!

Image
'BILJEŽIMO VELIK INTERES' /

Cijene novih stanova otišle su u nebo: U najtraženijim zagrebačkim kvartovima kvadrat košta i do 5000 eura!

Cijena garsonijera ide i do 30 tisuća kuna

Na riječkoj Kantridi izgrađene su tri zgrade s više od 270 stanova, a svi su planuli. U jednom od sto kvadrata dizajnerica Vedrana Makaus radi izmjere za uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekakve garsonjerice, početna cijena može biti od 5000 kuna pa sve do 30 tisuća kuna."

A oni koji nemaju svoje pa moraju iznajmljivati tuđe stanove imaju velikih problema. Cijena novoga dvosobnog stana s dnevnim boravkom košta 1200 eura mjesečno, plus još i režije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni najskuplji ni najjeftiniji, ajmo reći da se neki najjeftiniji stanovi kreću od 350 do 400 eura iako je rijetko naći takve stanove, a najskuplji i do 2 i pol tisuće eura mjesečno", rekla je Tamara Abram, agentica za nekretnine u Rijeci.

Stanovi u Rijeci poskupili za 20 posto

Studenti koji nisu iz Rijeke svakako su u problemu. Studentica iz Zagreba, Bea Repanić Žerjav sretna je što je dobila jeftin smještaj u paviljonu sveučilišnog kampusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad me dolazi 560 kuna mjesečno, dok ja mislim da stanovi dođu nekih 2000 kuna sigurno, dakle 500-600 eura samo stan. … Za dvoje!"

U koroni su novi stanovi u Rijeci poskupili za 20 posto, ali sada je rast usporen na 5 do 10 posto. Cijena najma i dalje divlja, a sada je viša 30 posto nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve više vlasnika nekretnina odlučuje se za turistički najam. Pod broj 2 inflacija. I pod broj 3 imali smo u određenom trenutku velik upit od strane Ukrajinaca i poprilično su digli cijene najmova", rekao je Branko Papeš, vlasnik agencije za nekretnine u Rijeci.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo