Zastupao i Miškovića / Cijena po satu 600-800 funti: Todorića brani odvjetnik specijaliziran za ljudska prava

Image
Foto: Screenshot/blackstonechambers.com

Odvjetnik Ivice Todorića u Londonu je Timothy Otty, specijaliziran za građanske slobode i ljudska prava, koji je primjerice zastupao zatvorenike Guantanamo Baya

8.11.2017.
8:06
Screenshot/blackstonechambers.com
VOYO logo

Otty radi za odvjetničku kuću Blackstone Chambers, diplomirao je na Oxfordu te ima najvišu odvjetničku funkciju u anglosaksonskom pravu (baristar).

U dosadašnjem odvjetničkom radu zastupao je, između ostalih, zatvorenike Guantanamo Baya na Vrhovnom sudu u SAD-u, kao i olimpijske organizacije uoči i za vrijeme održavanje Olimpijskih igara u Londonu 2012. Bio je i dio obrane najvećeg srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, koji je blizak Ivici Todoriću, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena njegova sata rada iznosi 600-800 funti, što je potvrda da je među odvjetnicima najvišeg kalibra.

Podsjtetimo, Todorić se u utorak ujutro odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhićen te je pred Westminsterskim sudom koji se bavi slučajevima izručenja rekao da će se protiviti ekstradikciji iz Velike Britanije u Hrvatsku kako bi odgovorio na optužbe za dužničku krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je pustio Todorića nakon što je platio jamčevinu od 100.000 funti, ali mu je oduzeta putovnica, mora nositi sigurnosnu narukvicu i javljati se policiji triput tjedno.

Sljedeće ročište zakazano je za 10. travnja 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo