Nastavak pravne bitke /

Cesareov otac ide na Europski sud za ljudska prava: 'Sramota! Hrvatsko pravosuđe za mene je živi mrtvac'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

'Umoran sam od navlačenja za nos. Umjesto da se konačno realizira pravomoćna presuda, vraćam se kući totalno pregažen, financijski uništen i ogorčen', kazao je Avenati

7.2.2018.
16:41
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je još jednom odgođena ovrha nad djetetom NineKuluz, i to zbog sigurnosnih razloga odnosno masovnog prosvjeda koji se pripremao, Cesareov otac Alessandro Avenati najavljuje iduće pravne korake, donosi Jutarnji list.

Cesare do daljnjega ostaje s majkom u Splitu, nakon što je četvrti put odgođena ovrha. "Odgoda? Sramota! Pa to je četvrti put da se vraćam kući. Umoran sam od navlačenja za nos. Sada je 14 sati, u Rimu sam na aerodromu, gdje sam stigao iz Torina. Avion za Split je u 18 sati. No umjesto da se konačno realizira pravomoćna presuda, vraćam se kući totalno pregažen, financijski uništen i ogorčen", kazao je Avenati za Jutarnjilist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak pravne bitke tražit će na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, jer, ističe, u hrvatsko pravosuđe više nema povjerenje. "Hrvatsko pravosuđe je za mene živi mrtvac, a iduća stepenica će biti Europski sud za ljudska prava, neka vide kako hrvatske institucije poštuju zakone. Ne znam više kako probaviti činjenicu da jedna zemlja ne poštuje vlastite zakone, pravomoćne odluke, ljudske živote", tvrdi Cesareov otac, koji je za troškove puta za Split i hotela potrošio 1.500 eura.

Podsjetimo, Avenati od kraja prošle godine ima isključivo pravo na roditeljsku skrb jer je na torinskom sudu N. Kuluz nepravomoćno osuđena na tri godine i četiri mjeseca zbog odvođenja Cesarea izvan Italije bez suglasnosti oca. Istom odlukom joj je oduzeta i roditeljska skrb koju je do tada dijelila ravnopravno s Avenatijem, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo