Čačić: Ne povlačim se iz politike, pribrao sam se

Ne povlačim se iz politike.

4.2.2010.
23:35
VOYO logo

"Ne povlačim se iz politike. Trebalo mi je vremena da se priberem i procjenjujem da sam sada spreman za svakodnevne aktivnosti, ali i za odgovore na sva pitanja koja bi se mogla pojaviti vezano uz prometnu nesreću. U kontaktu sam s odvjetnikom u Mađarskoj i taj dio ide svojim tokom u skladu s mađarskom procedurom. Jasno da ću se odazvati svakom pozivu i posve sudjelovati. Nesreća je moja osobna tragedija, ali ni jednog trenutka nisam pomislio izbjegavati odgovornost ili tajiti istinu", izjavio je za Večernji list predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Naime, Čačić će u petak održati prvu konferenciju za medije nakon tragične prometne nesreće koju je prouzročio u Mađarskoj. Premda su kao tema konferencije naznačene političke aktualnosti, jasno je da će čelnik HNS-a morati odgovoriti i na pitanja vezana uz prometnu nesreću koju je prouzročio 8. siječnja. Od posljedica nesreće su, podsjetimo, preminule dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list pak prenosi izjavu jednog neimenovanog izvora iz HNS-a, koji je rekao da će javnost u petak vidjeti drugačijeg Čačića. "Smršavio je i više se ne smije", kaže sugovornik.

Inače, Čačić je od nesreće s medijima komunicirao samo priopćenjima koje je slala njegova PR agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić ima podršku stranke

Iako su i mediji i neki haenesovci nagađali da će Čačić morati otići iz politike, on to očito ne planira, a njegov odlazak ne očekuje ni Vesna Pusić, koja je demantirala da u HNS-u postoji inicijativa za smjenu.

"U redu je da odvoji vremena koliko mu treba jer je riječ o teškoj situaciji. Čačić je morao prebroditi šok, u početku se izolirao i komunicirao je samo s najbližima, ni u stranku nije dolazio. Međutim, njegove ga aktivnosti kao predsjednika stranke čekaju, pojavio se na ručku Kastavske koalicije i kod premijerke na razgovorima o ustavnim promjenama i već je iz toga jasno da vjeruje kako će nastaviti u politici", kažu sugovornici Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno, sve će ovisiti i o suđenju u Mađarskoj i o presudi, ali pitanje je kada će proces početi i kakav će ishod biti. Do tada je sigurno da će biti predsjednik HNS-a. Jedino bi ga eventualna zatvorska kazna mogla natjerati da ode iz politike", smatraju u stranci.

Prethodni članci:

arti-201001200638006 arti-201001260768006 arti-201001260380006 arti-201001280129006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo