Čačić ima novi plan za budućnost, mnogima se neće svidjeti

Radimir Čačić sprema se opasno pomrsiti račune Kukuriku koaliciji na idućim parlamentarnim izborima.

17.1.2014.
14:36
VOYO logo

Prve procjene govore da bi lijevo-liberalnoj koaliciji u svojoj izbornoj utvrdi na sjeverozapadu Hrvatske mogao uzeti tri, možda i četiri zastupnička mandata, i time njihov sraz s desnim HDZ-ovim blokom učiniti potpuno neizvjesnim, piše Slobodna Dalmacija.

Odani se pritajili

"Čačić je u Varaždinu i Međimurju do sada pet puta pobjeđivao. Nema razloga da to ne učini i šesti put. Pa i bez HNS-a", kazao je jedan HNS-ov dužnosnik koji spada u Čačićevu struju. Prvobitan Čačićev plan bio je da, nakon izlaska iz zatvora, potraži novi politički legitimitet među građanima, i to kao nositelj liste Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici. Isključenje iz HNS-a natjeralo je Čačića da aktivira plan B: nakon vijesti o isključenju, Čačić je svim svojim ljudima unutar HNS-a naložio da se pritaje i ne istrčavaju izjavama podrške, nego da sačekaju svibanj i njegov izlazak iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada bi Čačić trebao krenuti u protuofenzivu. Prema nekim informacijama, nije isključeno niti da formira svoj zastupnički klub u Saboru, ako mu pređu troje ili više zastupnika.

Savez odbačenih

U Banskim dvorima ne kriju da su s velikom zabrinutošću pratili vijesti o Čačićevu isključenju. Svjesni su da će idući parlamentarni izbori biti puno tješnji nego oni iz 2011. godine, te da bi svaki zastupnik u pripetavanju s HDZ-om Tomislava Karamarka mogao postati dragocjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tu bi im Čačić, sam ili u savezništvu s Milanom Bandićem ili Ivanom Jakovčićem, mogao ozbiljno pomrsiti račune.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/233190/Default.aspx

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo