Čačić: Čovjek mi je rekao da ću dobiti metak u čelo

1.3.2012.
17:49
VOYO logo

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, rekao - poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo. Odgovorio sam mu - ako hoćete kavu, dobit ćete, a ako ne, odite doma, a dečkima recite, da su me htjeli upucati, već bih dobio metak u glavu", prisjetio se Čačić događaja otprije 17 godina, kada je Tuđman vladao državom.

Povod za ovu priču u intervjuu koji je dao radiju Soundset Plavi bili su navodi kako je bivši premijer Sanader dao ostavku upravo zbog mafijaških prijetnji obitelj. No, Čačić to nije htio komentirati, rekao je samo "ne bi se štel mešat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest za brodogradilišta

Također, Čačić je otkrio i dobre vijesti vezane uz prodaju brodogradiliša. Danas je rok za predaju prijava, a Danko Končar je pokazao interes.

"To je zaista iznimno važno, imamo pozitivnu poruku i nadam se da će Končar poslati ponudu, kao i DIV", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući loše stanje u Dalmacijavinu, Čačić je rekao je kako će se taj slučaj riješiti kroz stečaj, te da prema analizi ondje treba biti 100 zaposlenih, a bilo ih je 500. U deset godina nakupili su čak milijardu kuna obveza prema državi.

PDV od 25 posto je dobar za Hrvatsku

Osvrnuo se Čačić i na PDV koji je od 1. ožujka skočio na 25 posto. To je, kazao je, dobro za Hrvatsku. Kazao je da tu nije kraj novim protukriznim mjerama, te da se npr. sprema dorada zakona o poticanju ulaganja za turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, čačić se požalio na ono što mu je HDZ-ova Vlada ostavila u naslijeđe. "Milijardu eura imamo trenutno neiskorištenog novca jer država nije imala kapacitet da se ti projekti realiziraju. Od novih mjera zato ne treba odmah očekivati brda i doline", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo