SRDAČNO, OLEG / Butković o Milanoviću: 'Nakon izbora se smirio, bio je kao janje. Nama je cilj da bude 3:0'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Od parlamentarnih izbora imali smo osebujnu interakciju, predsjednik i ja. U zadnje vrijeme on ništa ne govori, ali to je očito dio njegovog plana i programa', primijetio je Butković

27.6.2024.
13:19
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je konferenciju za medije u Nedelišću povodom izgradnje obilaznice Nedelišće i Pušćina, na kojoj je komentirao svoju specifičnu komunikaciju s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

"Od parlamentarnih izbora imali smo osebujnu interakciju, predsjednik i ja. U zadnje vrijeme on ništa ne govori, ali to je očito dio njegovog plana i programa", primijetio je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na rezultate parlamentarnih i europskih izbora, Butković je istaknuo da je HDZ u vodstvu. "Gledajući omjer HDZ-a i oporbe, rezultat je 2:0 za HDZ."

Butković je objasnio što ga je motiviralo za jučerašnju objavu posvećenu Milanoviću. "Predsjednik je bio aktivan u parlamentarnim izborima, želio je postati predsjednik Vlade, ali nije uspio i pritom je kršio Ustav. Stoga sam jučer objavio da me iznenadilo što sada više ne želi biti premijer, već ponovno želi biti predsjednik. Tu nije bilo ironije ni šale, nego samo istine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se i press konferencije na kojoj je Milanović najavio kandidaturu na parlamentarnim izborima. "Praktički je izgubio s SDP-om i parlamentarne i europske izbore. Iako se nakon parlamentarnih izbora smirio, bio je kao janje."

Butković je također komentirao HDZ-ovog kandidata za predsjedničke izbore. "Nakon što HDZ i tijela HDZ-a donesu odluku o kandidatu, saznat ćete tko je to. Trenutno ne mogu reći tko će biti kandidat za predsjednika, ali sigurno ćemo imati jakog kandidata i želimo pobijediti na tim izborima. Na kraju ove godine, cilj nam je da rezultat bude 3:0", završio je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bliži se utrka za brdo na Pantovčaku: Može li Butković ugroziti novi mandat Milanoviću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo