iznenađenje među vjernicima /

Burne reakcije na preporuku da žene u crkvu dolaze pokrivene marama: 'Nije svećenik modni mačak!'

Image
Foto: Thinkstock

Želja dona Ante Žderića da vjernice dolaze pokrivene maramama na misu u Veliki petak burno je odjeknula među stanovnicima Blatina i Škrapa

13.4.2017.
14:40
Thinkstock
VOYO logo

Želja dona Ante Žderića da vjernice dolaze pokrivene maramama na misu u Veliki petak burno je odjeknula među stanovnicima Blatina i Škrapa. Mnogi su iznenađeni, a neki i uvrijeđeni takvom idejom, a Slobodna Dalmacija odlučila je vidjeti što mještani o tome misle. 

Nedaleko od crkve dvojica su mladića zatražena da komentiraju tu ideju. Osim što su bili uvelike iznenađeni, komentirali su kako im nije jasno zašto uopće svećenik ima pravo donositi odluke tko će se i kako odijevati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodali su kako je, naravno, red da se u crkvu ne ulazi u kupaćem kostimu, ali smatraju da na druge odjevne kombinacije svećenik ne bi trebao imati utjecaja.

Drugi se zapitao otkud taj trend u katolicizmu pa je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne bih dao ni muslimanima da prekrivaju lice, a kamoli našim ljudima. Osim kod njih, nisam nikad čuo da se žene 'zamataju' u ijednoj vjeri. Možda bi bilo okej da je to dio našeg folklora, odnosno da se oblače u narodne nošnje kao bake na selima pa da zato nose marame, ali mislim da ovdje to nije slučaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo