BUNTOVNI KOVAČ DOBIO ZADNJE MJESTO NA LISTI HDZ-A: / 'Meni je to mjesto čak posebna inspiracija, želim pomoći stranci'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Nećemo se baviti prošlošću, bavit ćemo se budućnošću. To je moja ambcija, narav, tako funkcioniram', rekao je Kovač

17.6.2020.
19:42
Screenshot: RTL
VOYO logo

Miro Kovač prije nekoliko je mjeseci izazvao aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima. Žalio se na put kojim HDZ ide i tvrdio da su promjene nužne. Sada je dobio posljednje mjesto na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici.

Novinarka RTL-a pitala ga je je li zadovoljan mjestom. "Pozvan sam da pomognem svojoj stranci, mi smo u važnoj fazi kampanje za Sabor. Naravno da sam prihvatio mjesto na listi. Meni to mjesto nije važno, čak mi je posebna inspiracija. Želim pokazati da smo svi obvezni pomoći HDZ-u u ovom važnom trenutku. Moramo spriječiti SDP koji ima program koji podsjeća na Plan 21, zato se zove Restart, a to bi bio vrlo loš početak 2011. godine. Moramo osigurati ljudima kvalitetu za Sabor, imati kvalitetnu vlast koja će se znati nositi s izazovima na planu ekonomije i novog vala korona krize", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi surađivati

Što se tiče nedavnih sukoba s Plenkovićem, kaže kako je kampanja za izbore u stranci iza njih te da u kampanji za Sabor moraju surađivati jer želi da HDZ pobijedi.

"Ja želim surađivati, želim da HDZ pobijedi, jedini imamo ljude i program za pobjedu. Nećemo se baviti prošlošću, bavit ćemo se budućnošću. To je moja ambcija, narav, tako funkcioniram", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim pomoći HDZ-u kako bismo omogućili hrvatskom čovjeku da može dugoročno od svoga rada živjeti, od svoje mirovine živjeti, da imamo bolje plaće, bolje obrazovanje. Moramo spriječiti da na vlast dođu ljudi koji ne znaju i koji nemaju pravi program.

Moramo biti razumni ljudi. Iza nas je unutarstranačka borba. Iza nas je to sve skupa. Želimo da HDZ pobijedi. Ispred nas je ono što je ključno za Hrvatsku budućnost. Ispred svih nas je HDZ, a ispred HDZ-a Hrvatska, to je moj cilj", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svatko treba dati svoj doprinos'

Pohvalio je "spretnu i okretnu kolegicu Marijanu Petir koja će im pomoći da pobijede u 6. izbornoj jedinici". Upitan je i je li mu žao da na listi nije bilo mjesta za Milijana Brkića. "Svatko na svoj način treba dati doprinos pobjedi HDZ-a. Želim da pobjedimo u 6. jednici i s preferencijalnim glasovima svi skupa, i da zajedno pobijedimo na izborima za Sabor", odgovorio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo