Tenzije u Mostu / Bulj prozvao Troskota zbog izjave da HOS-ovce treba procesuirati, uslijedila je isprika: 'Pogriješio sam'

Image
Foto: Facebook

Zastupnika Miru Bulja poprilično je uznemirio komentar stranačkog kolege

23.1.2021.
17:38
Facebook
VOYO logo

Zastupnik Mosta Miro Bulj na svom je Facebook profilu prozvao kolegu Zvonimira Troskota zbog njegova komentara da HOS-ovce koji su imali natpis 'Za dom spremni' treba procesuirati prilikom gostovanja na N1 televiziji.

"To troje ljudi se kasnije kazneno procesuira jer se zna, po zakonima i Republike Hrvatske i Europske unije, da se za svako obilježje kojim se veličaju totalitarni režimi treba procesuirati. Došli su tamo scenski, napraviti kaos", rekao je Troskot, što je izazvalo rekaciju kod Bulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijatelji, Zvonimir Troskot je danas dao za mene neprihvatljivu i nedopustivu izjavu o HOS-u. Koliko Vam je poznato moj stav o mojim suborcima iz HOS-a koji su Hrvatsku branili na najtežim ratištima od četnika i velikosrpskog agresora u Hrvatskoj i BiH je sasvim suprotan. Očekujem da se ispriča junacima Domovinskog rata pripadnicima  HOS-a i njihovog povezivanje sa totalitarnim režimima i Drugim svjetskim ratom", napisao je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je uslijedila Troskotova isprika.

"Pogriješio sam, oprostite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Napali 'stožerokraciju' /

Domovinski pokret ne želi biti dio protokola u Kninu: Jedan od razloga je HOS-ov general

Image
Napali 'stožerokraciju' /

Domovinski pokret ne želi biti dio protokola u Kninu: Jedan od razloga je HOS-ov general

Dragi ljudi, tek sam sada uvidio koliko je moja izjava bila nedovoljno jasna i koliko je zbog toga štete prouzročila. Jako mi je žao zbog toga i najiskrenije se ispričavam svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji zbog te moje nepromišljene izjave.  

Gostovao sam u programu na N1 televiziji i pokušavao ukazati na stalno ponavljanje scenarija u kojem kad god se dogodi nekakva afera i isplivaju ozbiljni problemi kao što je potres i zakašnjela reakcija vlasti, uvijek "iskoče" u prvi plan neke nametnute ideološke teme koje onda u potpunosti zasjene probleme koji su aktualni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku sam nedovoljno jasnom izjavom svrstao osobe u HOS-ovim obilježjima u one koji namjerno odvlače pažnju i zbog toga im se još jednom najiskrenije ispričavam. U mom srcu je bila samo namjera osuditi sve totalitarne režime, a treba i sada reći da su HOS-ove oznake bile dio službenih postrojbi hrvatske vojske. 

Ono što vam također obećajem: kad god pogriješim uvijek ću istupiti javno i ispričati se za svoje pogreške i što je jednako važno - greške neću ponavljati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je iznad svih nas. A mi ćemo učiniti sve za nju da ju sačuvamo i učinimo pravednijom i ljepšom", poručio je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo