Apel iz Sabora / Bulj pozvao zastupnike da pomognu Mili: 'Stavite se u položaj tih roditelja. Mila mora otići u Ameriku'

Image
Foto: Pixsell/facebook

"Smatram da sve političke opcije, svi mi saborski zastupnici možemo dati primjer da se skupi novac", rekao je mostovac Bulj

29.3.2019.
13:54
Pixsell/facebook
VOYO logo

Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a, pozvao je svoje kolege u sabornici, ali i premijera i ministra zdravstva, da budu primjer i pomognu da se prikupi 18 milijuna kuna za malu Milu Rončević. Ona, podsjetimo, boluje od leukemije i jedina šansa za izlječenje je odlazak u Sjedinjene Američke Države, no troškovi su 2,2 milijuna dolara, prema onome što je objavila Zaklada Nora Šitum preko koje se novac i prikuplja. 

"Moramo biti složni i poslati poruku. Kad se radi o djeci politička opredijeljenost nije bitna. Za izlječenje malene Mile treba 2,8 milijuna dolara. Obitelj je stavila na prodaju sve što je imala da bi spasila svoje dijete, a svi mi koji smo roditelji napravili bi isto. No, roditelji sami nisu u mogućnosti prikupiti toliko novac. Smatram da sve političke opcije, svi mi saborski zastupnici možemo dati primjer da se skupi novac, te pozvati ministra i premijera da se uplati dio novca. Već idući tjedan mala Mila mora otići u Ameriku. Stavite se u položaj tih roditelja. Očekujem da će svi koji mogu tom malom anđelu uplatiti bar kunu, a mi ovdje i puno više", kazao je Bulj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima samo dvije godine, malena Mila s leukemijom se bori već godinu dana. Njezini roditelji su kazali da u Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Oni koji žele uplatiti novac mogu to učiniti na račun: HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun u Zakladi Nora Šitum: HR2423400091511004008. SWIFT PBZGHR2X 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo