odbor za nacionalnu sigurnost / Brkić 'poklopio' Ostojića i Orepića: 'Nagledao sam se generala poslije bitke...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Odbor je sazvan nenajavljeno, a prisustvovali su mu Ranko Ostojić, Milijan Brkić koji je vodio glavnu riječ, Davor Bernardić, Vlaho Orepić, Milanka Opačić, Miroslav Tuđman...

27.10.2017.
13:17
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Situaciju oko Agrokora uoči sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost komentirao je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je jučer najavio pokretanje procedure za opoziv Vlade. 

Odbor je sazvan nenajavljeno, a prisustvovali su mu Ranko Ostojić, Milijan Brkić koji je vodio glavnu riječ, Davor Bernardić, Vlaho Orepić, Milanka Opačić, Miroslav Tuđman...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugrožena je nacionalna sigurnost. Nemojmo mistificirati stvar s nekim rusko američkim interesima, novac nema nacionalnost. Jedino je važno da se Ramljak sastao s predstavnicima Knightheada prije Lexa, oni su kupili obveznice po diskontnoj cijeni, to je trgovanje povlaštenim informacijama. Sigurno je i vama neugodno zbog toga u HDZ-u, kao i u Mostu. Tko je dao pravno mišljenje Ramljaku za ovakav ugovor?", upitao je šef SDP-a.

Bernardiću je na sjednici Odbora odgovorio HDZ-ov Milijan Brkić, a imao je poruku i za bivše ministre unutarnjih poslova Ranka Ostojića i Vlahu Orepića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađuje me način rada ovog Odbora za kojeg sam cijenio da ćemo se držati načina rada jer vi, predsjedniče (Ranko Ostojić) poznajete sigurnosni sustav i mislio sam da ćemo bar mi izbjeći politikanstvo. To je vaša odluka i vaše pravo. Isto tako je pravo da svi govorimo svoj stav, ali trebamo se baviti nadležnošću odbora, a to je nacionalna sigurnost. Ne znam jeste li dobili kakva izvješča iz nekih kompanija ili ste sazvali sjedicu kao još jednu političku pozornicu", rekao je Brkić na početku.

Obratio se i drugim članovima Odbora...

"Žao mi je što neke kolege ne mogu shvatiti da su u opoziciji, što neke kolege neke imaju pošast sinkope i zaboravljaju neke stvari, što su radili i za što su bili odgovorni. Ono što sam rekao, sve vlade kroz povijest, i HDZ i SDP su itekako involvirane u rad Agrokora, a ova Vlada je prva rekla dosta, da nećemo više biti bankomat Ivici Todoriću. Vi ste Ostojiću bili ministar, i vi Orepiću, pa ne znam da ste se pretrgali informacijama i istragama na koje se sad pozivate. Ja sam se nagledao generala poslije bitke i onih koji imaju naknadnu pamet. Nemojte ovaj Odbor miješati s istražnim povjerenstvom, ciljevi su 90 posto precizirani od strane vas, kolega iz SDP-a, nemojmo hrvatskoj javnosti prodavati maglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvi cilj ste stavili da se istražuje vrijeme od postanka kompanije, gospodine Bernardiću, ako ne znate dat ću vam da pročitate. Sva povjerenstva imaju isti način rada, kako to da vam do sada nije smetalo, npr. kod Imunološkog zavoda. Što je sad novo, naviknite se na demokraciju, postoji većina i manjina, zakonski akti koji omogućuju naš rad. Mislim da je ova sjednica sazvana kao pozornica na kojoj ćemo razgovarati politikanski. Da li mi ovdje štitimo javni interes, čiji interes štitimo? Da li mi na ovaj način štimo Agrokor s 27 tisuća zaposlenih, vjerovnike, od koga mi branimo Agrokor, od kojeg naroda? Nemojmo raditi pozornicu i cirkus od Sabora i ovog časnog Odbora", rekao je Brkić.

Ostojić je kazao kako od premijera i Vlade traže da im se dostave podaci o tome što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodi li se hibridni rat protiv Hrvatske, tko piše blogove?" 

Odgovorio mu je Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta adresa su obavještajne službe, od njih trebamo dobiti takav odgovor. A Bernardić ako ima sumnju da se kršio zakon, onda neka podnese kaznenu prijavu".

"Ne znam kad smo posljednji put od Vlade tražili šta rade sigurnosne službe", kazao je Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je nakon u izjavi spomenuo: "Vrijeme je da saznamo kakav je to hibridni rat koji Plenković spominje". 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo