Breglec: Više neće biti taksi monopola u Zagrebu!

Držani tajnik za promet Dražen Breglec rekao je da su mu se, u strahu od dolaska konkurencije iz Rijeke, obratitili zagrebački taksisti te da traže ograničenje broja taksi-dozvola.

23.2.2010.
21:21
VOYO logo

arti-201002220754006''Zagrebačkim je taksistima jasno da konkurencija dolazi, neće više biti monopola Udruge Radio taksi Zagreb'', rekao je Dražen Breglec, državni tajnik za promet nakon što su ga posjetili Juraj Šnidarić, predsjednik Udruge Radio taksi Zagreb i predstavnici Hrvatske obrtničke komore, piše Večernji list.

Najava dolaska vrlo jeftinoga riječkog prijevoznika Taxi Cammea na jesen u Zagreb uzdrmala je zagrebačke taksiste pa su zaštitu od konkurencije potražili u Ministarstvu prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Breglec je rekao da su zatražili da se ograniči broj dozvola za obavljanje taksi-prijevoza, jer se zagrebački taksisti boje da prevelikog broja taksija u gradu.

''Za sedam ću se dana opet sastati s njima, a do tada ćemo tražiti optimalno rješenje. Moguće je da ćemo izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu iz listopada 2009. tako da se ograniči broj dozvola za obavljanje taksi-prijevoza u odnosu na broj stanovnika, ali dopuštenje za dolazak konkurencije sigurno će ostati u tom zakonu'' rekao je Breglec za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002170212006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo