drama u splitu /

Braniteljska zadruga deložirana sa splitskog parkirališta: komunalci uz pratnju policije razbili automat i porušili signalizaciju

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Najprije su ljubazno čekali 'gazdu', upravitelja, zadruge Ivicu Duju Ančiću, no on se nije pojavio, pa je krenulo razbijanje motikama i brusilicama

6.12.2017.
11:45
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Trideset parkirališnih mjesta u centru grada ubacio je jutros Sveti Nikola u čizmicu "Split Parkinga", piše Slobodna Dalmacija.

Djelatnici Split Parkinga naime, deložirali su braniteljsku zadrugu 'Domaćin' s parkinga u Ulici Ljudevita Posavskog između HEP-a i tvrtke 'Lavčević'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranojutarnju akciju čuvalo je sedam policajaca, kombijem su pregradili prilaz, spreman je bio i pauk, a komunalci i djelatnici "Parkinga" obavili su teži dio posla s razbijanjem naplatnog automata i rušenjem ilegalno postavljenih signalizacija.

Najprije su ljubazno čekali 'gazdu', upravitelja, zadruge Ivicu Duju Ančiću, no on se nije pojavio, pa je krenulo razbijanje motikama i brusilicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za građane sve ovo ne znači ništa previše, jedino što ih sada netko zapravo može kazniti ako ne plate parking, a cijene po satu bit će kao za drugu zonu - četiri kune zimi, pet ljeti. Dakle, manje nego im je naplaćivala zadruga.

Za promjenu, dobit će i račun, a od sad imaju i sms 708212 za plaćanje.

Ančić je uzimao i do 300 kuna za mjesečnu kartu, ali izgleda da im je malo tko to i plaćao:

"Znali smo mi kad uvatimo misto, parkirat i ne platit. Ali nan je šta moga? Dobro nan je bilo dok su oni bili tu, malo smo ušićarili", prisjećali su se prolaznici dobrih, starih vremena, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo