presuda / Braniteljica bivšeg zapovjednika Milivoja Petkovića smatra presudu čelnicima bosanskohercegovačkih Hrvata nepravičnom

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

"Mislimo da je ova presuda nepravična, ne odražava stanje na terenu i prave ciljeve politike bosanskohercegovačkih Hrvata", rekla je Alaburić

29.11.2017.
16:13
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Vesna Alaburić, braniteljica bivšeg zapovjednika HVO-a Milivoja Petkovića, kojem je danas u Haagu potvrđena kazna od 20 godina zatvora, kazala je u srijedu da presudu čelnicima bosanskohercegovačkih Hrvata smatra nepravičnom.

"Mislimo da je ova presuda nepravična, ne odražava stanje na terenu i prave ciljeve politike bosanskohercegovačkih Hrvata", rekla je Alaburić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalbeno vijeće haškog suda u srijedu je bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću potvrdilo 25 godina zatvora, bivšem ministru obrane Bruni Stojiću 20 godina zatvora, bivšem zapovjediku HVO-a Slobodanu Praljku 20 godina, nakon čega je on počinio suicid otrovom, zatim bivšem načelniku glavnog stožera HVO-a Milivoju Petkoviću 20 godina zatvora, bivšem zapovjedniku vojne policije Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora i načelniku Ureda za razmjenu zarobljenika Berislavu Pušiću 10 godina zatvora.

Žalbeno vijeće zaključilo je također da je postojao i udruženi zločinački pothvat, te međunarodni oružani sukob uz umiješanost Hrvatske kao i stanje okupacije, odbacujući žalbe obrane te da je rušenje starog mosta u Mostaru bilo vojno opravdano prihvaćajući žalbe obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljica Brune StojićaSenka Nožica izjavila je kako je šokirana presudom šeastorici Hrvata iz BiH i smrću generala Praljka.

"Sve ovo što se dogodilo šokiralo nas je. I presuda i ovako tragičan kraj, stvarno nismo vjerovali da će se ovako završiti", rekla je Nožica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo