BRANITELJI SE OKUPILI NA KORANSKOM MOSTU: / Nezadovoljni su pokušajem održavanja komemoracije za ubijene srpske rezerviste

Image
Foto: KAportal

300-tinjak branitelja okupilo se na mostu iako je Srpsko narodno vijeće u zadnji čas odustalo od komemoracije za 13 ubijenih srpskih rezervista na Koranskom mostu

21.9.2020.
9:12
KAportal
VOYO logo

Na mostu na Rakovcu se okupilo 300-tinjak nekadašnjih pripadnika ratnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Karlovca a pridružili su im se i građani, javlja KAportal.

Iako je Srpsko narodno vijeće u zadnji čas odustalo od komemoracije za 13 ubijenih srpskih rezervista na Koranskom mostu na Rakovcu u Karlovcu, te je događanje prebacilo u crkvu i na groblje u okolici, branitelji su se odlučili okupiti na mjestu sukoba i tragedije koja se dogodila na današnji dan prije točno 29 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za brojne Karlovčane je most na Rakovcu simbol obrane grada, a ne ubojstva za što je bio osuđen specijalac Mihajlo Hrastov. On je, podsjetimo na tom mjestu ubio 13 neprijateljskih vojnika za što je i pravomoćno osuđen odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske, no uz prethodnu sudsku trakavicu dugu nevjerojatnih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo