Zbog zastupnikovih izjava / Branitelj tužio Pupovca za duševne boli: 'Loše sam, imam nesanicu i doktor me uputio psihijatru'

Image
Foto: PIXSELL

Branitelj Sertić kazao je kako mu se stanje pogoršalo nakon što je Pupovac javno istupio u medijima

30.8.2019.
18:10
PIXSELL
VOYO logo

Profesor kineziologije i hrvatski branitelj Stjepan Sertić na Općinskom sudu u Vinkovcima tužio je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca za nanošenje duševne boli zbog kojih se, kaže, posljednjih dana nalazi u teškom psihičkom stanju, javljaju Novosti. 

Sertić je kazao kako mu se stanje pogoršalo nakon što je Pupovac javno istupio u medijima. Njegov istup smatra govorom mržnje kojem je cilj pozivanje na podjele među građanima Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također smatra da je Pupovac iznio neistinu o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima i da tako čini veliku štetu Hrvatima i Hrvatskoj. Osobito mu smeta, istaknuo je branitelj za Novosti, to što tuženi u posljednje vrijeme iznosi neistine navodeći da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistočne Europe kao i to što suvremenu Hrvatsku uspoređuje režimom NDH.

Od Pupovca traži 50.000 kuna

"Gospodin Pupovac je kao zastupnik u Saboru Republike Hrvatske prisegnuo da će poštovati njezin Ustav i zakone i pridonositi boljitku svih njezinih građana, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost i da će Hrvatsku u svijetu predstavljati kao samostalnu i suverenu državu, što on ne čini, već svojim političkim djelovanjem širi mržnju među građanima, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve svoje neistomišljenike. Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, razdražljiv sam, osjećam se poniženo i rastreseno, patim od nesanice. Zbog svega gore navedenoga gospodin Pupovac je povrijedio i moju osobnost, sukladno čl. 1048 Zakona o obveznim odnosima i stoga sam ga odlučio tužiti", objasnio je branitelj i profesor Sertić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je zbog trenutnog zdravstvenog stanja posjetio liječnika koji ga je uputio na psihijatrijski tretman. Od Pupovca sudskom tužbom traži 50.000 kuna. Kaže da je novac u ovoj priči sporedna stvar i da će cjelokupan iznos, ako sud presudi u njegovu korist, donirati Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara”.

"Imam informacije da će još neki branitelji i braniteljske udruge postupiti kao i ja jer svima je već dosta takvih postupaka od strane određenih osoba. Imam puno prijatelja Srba, prekrasnih ljudi i nemam ništa protiv njih, ali imam protiv govora mržnje i širenja neistina i tome moramo stati na kraj", poručio je Sertić za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo