BRACO I SEKA: / Zagrebački zoološki vrt poziva građane da daju imena malim lavićima

Image
Foto: Facebook

Najslavniji stanovnici zagrebačkog zoološkog vrta su dva mala lavića, koji su na svijet došli prije tri mjeseca. Danas su iz ZOO-a javili kako je riječ o bratu i sestri.

10.9.2016.
19:26
Facebook
VOYO logo

Zoološki vrt je ujedno pozvao sve zainteresirane da sudjeluju u odabiru imena za bebe lavove. Svatko tko to želi može dati svoj prijedlog.

"Svečano obavještavamo da su naši lavići curica i dečko! Tako je i došlo vrijeme da im odaberemo imena. Htjeli bismo sve vas uključiti u ovako veliku odluku pa svoje ideje za imena lavića možete ostaviti u komentarima ovog posta. Vaše prijedloge imena primamo do srijede, 14. rujna", napisali su djelatnici na službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražili su svaki kutak nastambe

Nakon toga će ocjenjivački sud Vrta izabrati po pet najboljih za svako mladunče. Iz ZOO vrta su izvijestili i kako lavići napreduju iz dana u dan i da su živahni te im majka čak dopušta i veća udaljavanja.Ravnatelj ZOO vrta Damir Skok pojasnio je da su željeli utvrditi spol mladunaca tako da u najmanjoj mjeri uznemiravaju njih i njihovu majku Nyotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato smo pričekali da se odvažnije krenu odvajati od majke. Strpljenje se isplatilo. Mladunci su na miru pregledani i utvrđeno je da su brat i sestra", rekao je. Građane je pozvao da kod odabira imena lavićima puste mašti na volju. Obitelj zagrebačkih lavova dobila je dva nova, mala člana 16. lipnja.

Lavići su istražili svaki kutak nastambe, a iako ih majka potiče na samostalnost, brižno ih prati pogledom. Unatoč spolnoj razlici brat i sestra se ponašaju jednako i slično izgledaju jer se kod mužjaka prve naznake grive pojavljuju tek sa šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo