ČEKA SE ROČIŠTE /

Božinović tvrdi da je Lex Agrokor spasio ekonomiju, o izručenju Todorića kazao: 'Sve ide po planu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na pitanje o efektima lexa Agrokor, ministar je rekao kako su efekti ti da je spašena hrvatska ekonomija

1.2.2018.
10:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za 24sata komentirao je moguće izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj te kazao kako je 'sve po planu'. "Londonski sud je zakazao ročište za 10. travnja i taj proces traje. Vidjet ćemo pravorijek suda u Londonu", rekao je ministar.

Upitan o odnosima sa susjedima u okruženju kazao je kako Hrvatska ima strateški položaj u ovom dijelu Europe, ali i je i raskrižje ekonomskih puteva. "Hrvatska nema pretenzije prema nikome. No iz njezinog položaja proizlazi politika iz okruženja jer ako u svojoj politici nemate dobar odnos s Hrvatskom onda teško da preko nje možete ostvariti svoje ekonomske, političke i druge interese", kazao je ministar i dodao da susjedi moraju razgovarati, ali ti razgovori moraju biti dobro pripremljeni i rezultirati nekim konkretnim dogovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Božinović komentirao je i vršnjačko nasilje koje se proteklog tjedna aktualiziralo te rekao kako je policija na slučaj iz Splita reagirala promptno. "Policija je otkrila tko je sudjelovao u tučnjavi, pozvani su roditelji, no problem nije takve prirode da ga treba rješavati policija. Mi sve više ulažemo u prevenciju nasilja, ali postoji cijeli niz službi i resora koji se trebaju aktivno uključiti u rješavanje problema", rekao je Božinović.

Na pitanje o efektima lexa Agrokor, ministar je rekao kako su efekti ti da je spašena hrvatska ekonomija. "Jedan cijeli sektor proizvodnje hrane, poljoprivrede i trgovine pao bi na koljena da nije usvojen 'lex Agrokor'", rekao je Božinović za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo