nakon brutalne likvidacije /

Božinović o ubojstvima u Pločama: 'Policija je reagirala brzo. Unatoč tragediji, broj ubojstava u Hrvatskoj sve je manji'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Komentirao je i prijetnje ministrici Tramišak pa rekao da se 'prijetnja prijavljuj kako bi policija reagirala promptno. 'Ne može policija reagirati na nešto za što ne zna', rekao je

25.3.2022.
13:56
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je pred novinarima hladnokrvnu likvidaciju dječaka (17) i muškarca (52) u Pločama koje je počinio muškarac tijekom jutra. Podsjetimo, policija je muškarca osumnjičenog za ubojstva vrlo brzo uhitila.

"Koliko znam, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) provodi krim istraživanje u suradnji s policijom. To je tragičan događaj. Policija je djelovala vrlo brzo učinkovito i u pola sata su pronašla i uhitila osobu koju dovode u svezu s ubojstvom. Ukazao bih samo na to da, unatoč ovoj tragediji, broj ubojstava u Hrvatskoj iz godine u godinu je manji", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je dodao: "Kada gledamo od početka rada tih vrsta policijskih statistika, a to uključuje i ovu godinu, na današnji dan imamo jedno ubojstvo manje nego na isti dan lani. Ističem to kako bi istaknuo da je Hrvatska sigurna država, a ovakvi se incidenti dogode, teško ih se može prevenirati, ali policija je reagirala promptno i stavila iza rešetaka osobu koju dovode u vezi s ovim ubojstvom. Nemam više informacija o tome sada, a ŽDO kad bude imalo više informacija, izvijestit će javnost."

Image
ubijen i dječak /

FOTO Ovo su Yugo i kalašnjikov kojima je dvostruki ubojica krenuo u svoj krvavi pohod u Pločama. Priča se da je tražio još nekog

Image
ubijen i dječak /

FOTO Ovo su Yugo i kalašnjikov kojima je dvostruki ubojica krenuo u svoj krvavi pohod u Pločama. Priča se da je tražio još nekog

Oslobađajuća presuda u Zadru

Komentirao je i današnju oslobađajuću presudu Općinskog suda u Zadru u postupcima koje je protiv Mladena Ćustića te Hrvoja Vrkića pokrenula policija zbog vrijeđanja premijera Andreja Plenkovića na društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoće li se policija žaliti na presudu, rekao je:

"Ja presudu nisam vidio, mislim da ni policija nije dobila presudu. Kao što sam rekao na presici kad se zbio taj događaj, policiji u Hrvatskoj nitko ne daje naloge. Kada dobije otpravak sa suda, očekujem od policije da ga ponovno analizira, pogotovo u kontekstu sadržaja optužnog prijedloga i prekršajne prijave."

Trebaju li se žaliti, ponovili su pitanje novinari.

"Ja u ovom trenutku ne znam, pustimo policiji presude i da radi svoj posao onako. kako misli da treba. Vidjet ćemo na kraju." Na konstataciju da je sud obrazložio presudu i time što sličan komunikacijski stil koriste i političari, reagirao je: "Nemam namjeru odgovarati na izjave.. Ponavljam, policija radi svoj posao i odgovara za svoj posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju ministrice Tramišak

Novinari su zamolili i komentar o slučaju prijetnji ministrici Tramišak. 

"Ministrica Tramišak razgovara s policijom i ona provodi postupak od trenutka kad je doznala sve one informacije iz prije svega iz medija", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za njenu budućnost u Vladi, odgovorio je: "Situacija nije uobičajena, ali predsjednik Vlade kad se vrati iz Bruxellesa, sigurno ćemo sjest oko ove teme."

S obzirom na to da je premijer rekao da "mu ništa nije jasno" oko ovog slučaja, novinari su ministra Božinovića pitali je li njemu "sve jasno".

"Razgovarao sam s njom, kad sam vidio što je izašlo u mediji, kao kolega iz Vlade i kao resorni ministar. Bilo mi je vrlo važno da vidimo situacije na koje je ministrica Tramišak ukazala i napravio sam jedino što mogu i što je ispravno,a to je da sam joj pomogao da stupi u kontakt s policijom. On je ostvaren i kada bude više informacija, policija će obavijestiti javnost", rekao je.

Je li to trebala reći premijeru prije, pitali su novinari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijetnja se prijavljuje kako bi svi, pogotovo oni kojima je to posao, a to je policija, reagirali promptno kao što se to radi u slučaju svih prijetnji koje se prijavljuju. Ne može policija reagirati na nešto za što ne zna", odgovorio je Božinović.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo