o odluci suda /

Bošnjaković o zlostavljanju u Zadru: 'Ono što se govori zaista zvuči vrlo loše. Žrtvi sve ovo jako šteti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Još jedan slučaj zlostavljanja s područja Zadra potresao je javnost

15.10.2019.
14:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je slučaj zlostavljanja 15-godišnjakinje sa zadarskog područja, odnosno odluku suda da petoricu od sedmorice mladića koji se sumnjiče da su je tijekom godine dana nekoliko puta grupno silovali ne zadrži u pritvoru.  

"Ono što je objavljeno i sve što se govori o tom događaju zaista zvuči vrlo loše. Ali, podaci su tajni jer se radi o maloljetnicima i žrtvi sve ovo jako šteti", kazao je Bošnjaković u izjavi za medije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je sudac donio odluku i da on kao ministar nema pravo ulaziti u nju, odnosno gledati u spis. 

"Sve što se govori o događaju zvuči loše i treba pokušati osigurati mir, posebice radi maloljetnice. Svi podaci koji se objavljuju su tajni jer su maloljetnici, to jako šteti isključivo žrtvi. Sud treba pustiti da radi svoj posao, žalba je podnesena. Vjerojatno će biti i ostale. Postoje mehanizmi da se reagira na pravi način. Hoću li ići tamo, vjerujem da nema nikakve potrebe i da će sud u svojim rokovima donijeti svoje odluke", rekao je ministar Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stegovne odgovornosti suca, Bošnjaković u ovoj fazi postupka ne vidi nijedan element da bi takvo što napravio.

Smatra kako u svemu treba pokušati osigurati mir, ponajprije zbog maloljetnice, potencijalne žrtve jer se objavljuju tajni podaci, a to šteti žrtvi.

Osim toga, dodao je, i sudac koji je donio odluku primio je vrlo ozbiljne prijetnje pa je i za njega zatražena zaštita.

"Treba pustiti sud da odradi svoj posao", zaključio je ministar pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo