GENERAL KAO 'LICE S NASLOVNICE' / Bore Gotovina o rastanku s bratom: 'Bio je to najteži moment u životu'

Image
Foto: RTL

'Meni je taj rastanak bio težak. Ja sam znao da će biti tako, ali ne i toliko teško. Poslije toga nikada nisam dobio želju da ga ponovo posjetim', rekao je brat generala Gotovine u RTL-ovom dokumentarnom serijalu 'Lice s naslovnice'. Drugi nastavak dokumentarca o Anti Gotovini bit će prikazan u nedjelju, 26. siječnja u 21:50 sati!

21.1.2014.
12:24
RTL
VOYO logo

Bore Gotovina, Vesna Škare Ožbolt i mnogi drugi su za RTL-ov dokumentarni serijal 'Lice s naslovnice' otkrili mnoge nepoznate detalje o umirovljenom generalu AntiGotovini te svojim pričama zainteresirali 453 tisuće gledatelja! Prikazan u nedjelju 19. siječnja, prvi dio dokumentarca ostvario je gledanost od 8,9% u ukupnoj populaciji te bio drugi najgledaniji format dana na RTL Televiziji, odmah nakon središnje informativne emisije 'RTL Danas'!

Bore Gotovina je u prvom dijelu dokumentarca o svom bratu, umirovljenom generalu Anti Gotovini, ispričao zanimljive anegdote iz njihove mladosti, ali i teškom vremenskom periodu života kada brata nije vidio 23 godine. Osim Bore, za 'Lice s naslovnice' o umirovljenom generalu pričali su i njegovi vojni kolege, novinari i bivša ministrica pravosuđa, Vesna Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove priče zainteresirale su 371 tisuću gledatelja, a prvi nastavak dokumentarca o Gotovini ostvario je 8,9% gledanost u ukupnoj populaciji, čime je postao drugi najgledaniji format dana na RTL Televiziji! Najviše gledatelja, njih više od 452 tisuće (10,88% gledanosti), zaintrigirala je snimka iz 1995. godine s vojnog sastanka generala Gotovine i njegovih zapovjednika brigada.

U drugom nastavku o generalu Gotovini Ante Kotromanović, ministar obrane RH i generalov suborac i prijatelj, odvjetnik LukaMišetić, prijatelji ŽeljkoDilber i MilanMandić te drugi govorit će o Antinoj haškoj optužnici, tužiteljici Carli Del Ponte, tzv. francuskom kriminalnom dosjeu iz 2004., uhićenju na Tenerifima i haškom suđenju, kao i stvaranju lika heroja Domovinskog rata, političkim bodovima bivše vlade RH te Antinom povratku korijenima i starim poslovnim planovima s lovom na tune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najteži moment u životu je završiti razgovor s bratom, nakon kojeg se ja okrećem i odlazim, a njega ostavljam u ćeliji… Meni je taj rastanak bio težak. Ja sam znao da će biti tako, ali ne i toliko teško. Poslije toga nikada nisam dobio želju da ga ponovo posjetim. Iako me Ante pozivao, ja sam rekao ne. Ante je shvatio koliki je to bio teret za mene…', rekao je Antin brat Bore Gotovina na upit o njihovom susretu u ćeliji haškog suda.

Drugi nastavak dokumentarca o Anti Gotovini bit će prikazan u nedjelju, 26. siječnja u 21:50 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo