Nasljednici Lackovića? / Bombarderi na lijevom vanjskom: mlađahni Mamić i Jaganjac igraju u oba smjera i tresu mreže u Ligi prvaka

Kad loptu u ruke primi 19-godišnji Halil Jaganjac, mreža ne miruje. Bombarder potekao u riječkoj Kozali budućnost je hrvatskog rukometa. A još se živo sjećamo devet golova Španjolskoj Marka Mamića

28.12.2017.
19:47
VOYO logo

Sve oči bit će uperene u Split, gdje za 15 dana Hrvatska otvara Europsko rukometno prvenstvo protiv Srbije. Puno će se na toj utakmici, ali i na cijelom Euru očekivati od bombardera s lijevog vanjskog. Dvojica mladića koja sanjaju postati dostojni nasljednici Blaženka Lackovića su Halil Jaganjac i Marko Mamić.

Kad loptu u ruke primi ovaj 19-godišnjak, mreža ne miruje. Jer bombarder Halil Jaganjac budućnost je hrvatskog rukometa. Pozicija lijevog vanjskog mogla bi se popuniti nekim novim Lackovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik Červar se dokazao više puta i prepoznati mlade talente i dati mu sve potrebno da se razvije. Mislim da ne postoji nijedan čovjek na svijetu koji bi mi mogao pomoći da se razvijem ovako mlad i lansirati me u vrhunski rukomet", kazao nam je Halil, koji igra u Červarovom Metalurgu.

Iz male riječke Kozale preko velikog PSG-a, pa sve do Metalurga i Lige prvaka. Talent koji je početkom sezone postao ne samo najbolji strijelac kluba, nego i drugi strijelac Lige prvaka te kao jedan od šest najboljih mladih igrača postao je potencijalno oružje za hrvatske muke na lijevom vanjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igram i napad i obranu, što smatram da je jako bitno za igrača u današnjem  modernom rukometu, to se sve više forsira. Sve je više bek šutera koji igraju u oba smjera i mislim da ako nešto pogriješim u napadu, da je najbolji način da se to ispravi u obrani", ističe Jaganjac.

Za poziciju mu konkurira Marko Mamić, jedno od najvećih otkrića na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Jer onih devet golova Španjolskoj malo tko može zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam toliko o izboru za konkurenciju, na treningu će isploviti onaj tko je bolji i tko zaslužuje neku veću minutažu", kaže Mamić.

Iako su mu tek 23 godine, Kielce mu je od ljeta treća inozemna postaja. Ipak, tamo više igra obranu nego napad. "Napadački nisam toliko dobio veliku minutažu, ali obrambeno sam puno igrao. Sad kroz ove treninge mogu vratit neku napadačku formu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset dana su zajedno, u formi moraju biti jer Europsko prvenstvo samo što nije počelo.

Otkako se od reprezentacije oprostio Blaženko Lacković, haubica iz Novog Marofa, Hrvatska i dalje čeka njegova nasljednika, onog pravog bombardera na lijevom vanjskom. Možda on iskoči već na ovom Euru, a konkurencija je s te strane nevjerojatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je Jaganjac, sa samo 19 godina ovo mu je prvo veliko natjecanje u karijeri.

Marko Mamić se već dokazao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ali ima li kontinuitet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Mandalinić odradio je odličnu klupsku sezonu koja mu je donijela transfer u njemačku Bundesligu prošli mjesec. 

Jakov Gojun vjerojatno neće imati puno napadačkih minuta, ali stup obrane ne bi smio biti sporan. I zanimljivo, Lino Červar često voli spomenuti i Domagoja Duvnjaka na lijevom vanjskom. Pozicija mu nije strana, a mogao bi se na ovom EURU češće naći na njoj, budući da srednjeg vanjskog odlično igraju Cindrić i Karačić. Konačan popis za EURO izborit će samo 16 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo