PRIZNAJTE HRVATIMA DA SU BOLJI / Bolno iskren komentar jednog Irca

Image
Foto: PIXSELL

Vrlo zanimljiv komentar utakmice između Irske i Hrvatske izašao je u tamošnjem Independentu. Novinar Chris Lowry do kraja je 'ogolio' irsko kukanje nad jedanaestercem, lošim sucem i zaleđem, te izgovorio za Irce bolnu istinu.

11.6.2012.
20:34
PIXSELL
VOYO logo

Dosta se čitatelja na kraju složilo s njegovim viđenje utakmice u Poznanu, a što je sve Chris Lowry napisao, pročitajte u nastavku članka:

"Sinoćnju utakmicu Irske i Hrvatske emitirala su barem tri kanala (četiri ako uzmete u obzir i radio, odnosno pet ako uključite i tekstualne komentare uživo), ali na niti jednom od njih ja nisam čuo ono što je, svakako, moralo biti rečeno naglas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava koja je u pitanju vrlo je jednostavna, ali ja sam je dosad čuo tek jednom, na sasvim drugoj utakmici, onoj kada je Hrvatska razbila Englesku na Wembleyju 2007. I tada su se raspredale brojne teorije i radile iscrpne analize o tome zašto je Engleska nadigrana - od nestručnog izbornika Stevea McClarena do prevelikog broja stranih igrača u Premiershipu, ali tek je jedan ne-sportski novinar, BBC-jev politički dopisnik Peter Allen pogodio srž problema:

'Um... nisu li Hrvati jednostavno bolji od nas u nogometu?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je presuda koji su svi htjeli izreći i o utakmici u Poznanu, ali nitko to nije imao hrabrosti izgovoriti naglas. Umjesto toga, irski su mediji koristili su frazetinu tipa 'Hrvatska je večeras bila bolja momčad", kao da bi neku drugu večer stvari završile drugačije.

Naravno, da je prava istina rečena, onda više ne bi bilo prostora za daljnje analize i ništa ne bi ostalo za Gilesa, Bradyja i Dunphyja da raspravljaju na RTE-u (Irskoj državnoj televiziji)", napisao je Lowry u svom komentaru za irski Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo