BOLKOVIĆ JASNO OPISAO KOLIKO JE NDH BILA ZLOČINAČKA: / 'To je lako dokazati i nepismenima; pogledajte ovu djecu u ustaškom logoru'

Image
Foto: Facebook/ jusp-jasenovac.hr

'NDH nije bila ni nezavisna ni država ni Hrvatska', započinje svoj post Romano Bolković, koji se zgraža nad sustavnim negiranjem pravog karaktera 'zločinačke wannabe države'.

22.4.2018.
23:33
Facebook/ jusp-jasenovac.hr
VOYO logo

Romano Bolković u postu je sažeo sve što pogrešno u izjednačavanju ustaša i partizana te još jednom istaknuo kako NDH nije i ne može biti Hrvatska.

Post prenosimo u cijelosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni nezavisna ni država ni Hrvatska

"NDH nije bila ni nezavisna ni država ni Hrvatska. Nezavisna nije bila jer je ovisila o pokroviteljima: nacističkoj Njemačkoj i fašističkoj Italiji. Država nije bila jer država održava stanje ( zato se engleski kaže state, od latinskog status ) stvari jamčeći njihovu sigurnost: u NDH nije bio siguran nitko. Hrvatska nije bila, jer Hrvatska bez Dalmacije i Istre nije Hrvatska.

Nije samo režim zločinački nego i sama wannabe država.

Taj je marionetski paradržavni provizorij donio rasne zakone: stoga u NHD nije zločinački bio samo režim, već i sama wannabe država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NDH ubijali su Židove jer su Židovi; dakle, zbio se Holokaust. U NDH ubijali su Srbe jer su Srbi, Rome jer su Romi... dakle, zbio se genocid. U NDH ubijali su Hrvate, ako su bili politički protivnici takve "države".

U NDH otvarali su koncentracijske logore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim logorima ubijali su djecu: Židova, Srba, Roma...

Hrvati se nikada nisu suočili s genocidom

45 godina socijalizma - Tito nikada nije posjetio Jasenovac - Hrvati se nikada nisu suočili s time da se u krilu našeg naroda zbio Holokaust i genocid. Socijalistička se vlast zasnivala na politici bratstva i jedinstva, koja je podrazumijevala ravnopravnost svih naroda u tadašnjoj Jugoslaviji, koja se odnosila i na interpretaciju nedavne prošlosti: svi su jugoslavenski narodi oslobodili zemlju od okupatora, dakle svi su podjednako zaslužni za oslobođenje, i svi su izvanjštili svoje "domaće izdajnike" kao nenarodni element, strano tijelo u zdravom tkivu tih naroda: ustaše, četnike, baliste... Jedino tako, priznajući kolektivne zasluge svim narodima za oslobođenje, nivelirajući doprinos u NOR, Tito je nivelirao i izdaju, omogućuju miran suživot naroda i narodnosti SFRJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije bilo partizana, ne bi ni Hrvatske

U SFRJ, u stvari, živjeli smo kao da NDH nikada nije ni bilo, kao da su u WWII Srbi pobili Hrvata koliko i Hrvati Srba. Kako je to moguće? Moguće je samo i jedino zbog hrvatskih partizana. Oni su Titu omogućili gore spomenutu interpretaciju narodnooslobodilačkog otpora. Da nije tih hrvatskih partizana, poglavito Dalmatinaca, tko zna što bi od Hrvatske ostalo.

Patizana koji su, danas, u ovoj jari revizionizma, tumačeni kao strana, izdajnička, okupatorska vojska, kao bivše jugoslavenske postrojbe koje su se borile protiv autentične Hrvatske! Da, komunisti su bili okosnica pratizanskog pokreta. Da, nažalost, sva je tragika nakon 1945. u tome što antifašisti nisu bili i antitotalitaristi. Što je režim koji je zavladao sebe samorazumijevao kao diktaturu proletarijata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to što se dogodilo nakon 1945. ne opravdava događaje do 1945., kao što ni jugoslavenski i srpski žandarski teror ne opravdava retorziju koja je uslijedila u vidu konc-logora.

Što su im ova djeca skrivila?

Image

Vrlo jednostavano je to dokazati, ako treba, i ilustrirati, da i nepismenima bude jasno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

pogledajte ovu djecu u ustaškom logoru; dobro, što su im ova djeca skrivila?

Zašto su djecu ubijali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer su židovska? Jer su srpska?

Ili je sve to izmišljeno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jasenovcu koriste rječnik NDH

Republika Hrvatska "bespridržajno osuđuje zločine počinjene" u Jasenovcu.

Čujem li ja to odjek rječnika režima koje je ubijao u tom logoru, države koja je donijela rasne zakone na osnovu kojih su zločini zakonito počinjeni, u ovoj bespridržajnoj osudi? Ili sam samo, pri pogledu na ovu djecu, preosjetljiv?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne. Nisam. Pri pogledu na njih, ne može se nikada biti dovoljno osjetljiv, oprezan i osramoćen." zaključuje Bolković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo